• KNPV royeert verenigingen die honden mishandelen

KNPV royeert verenigingen die honden mishandelen

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

KNPV royeert verenigingen die honden mishandelen

do, 03/19/2020 - 19:04

Naar aanleiding van de uitzending van Undercover in Nederland vanavond om 20.30 uur.

De uitzending is pas vanavond, maar het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging heeft al besloten om de verenigingen waar de beelden van mishandeling tijdens trainingen gemaakt zijn, te royeren. Dat maakt de KNPV via de website bekend.

“Het hoofdbestuur heeft inmiddels, na ontvangst van de gegevens van Undercover, de erkenning van de verenigingen die te zien waren op de beelden ingetrokken en voor alle leden van de betreffende verenigingen een procedure voor ontzetting opgestart. Daarmee zijn alle leden van deze verenigingen per direct geschorst en mogen binnen KNPV verband niet meer trainen of anderszins aan activiteiten deelnemen.” Aldus de KNPV.

Enkele dagen geleden nog liet de KNPV weten dat het om een klein groepje ging, en er een kleine groep mensen was die de training van politiehonden juist in een kwaad daglicht wilden stellen. Het (op voorhand) zien van de beelden heeft de KNPV echter tot die maatregel gedwongen. Ook op social media was woede ontstaan over de eerste beelden die werden getoond.

“De hond binnen de KNPV verdient respect en het is niet alleen aan het hoofdbestuur maar het is aan alle KNPV leden om de hond in bescherming te nemen indien nodig. Want ook erbij staan en wegkijken is even ernstig als de mishandeling zelf. Tegen een aantal nu geschorste leden zal aangifte wegens dierenmishandeling worden gedaan.” Zegt de KNPV vandaag.

Gisteren riep de KNPV op om desnoods anoniem melding te doen als er mishandeling vermoed werd. “Meldingen, zelfs indien de melder anoniem wil blijven, betreffende misstanden in de dressuur van politiehonden kunnen ten alle tijden gericht worden aan het hoofdbestuur van de K.N.P.V.”

De geschorste verenigingen zijn inmiddels intern bekend gemaakt.

Foto: Screenshot uit introfilm, copyright Undercover in Nederland