• Honden redden baby van dodelijke slang

Honden redden baby van dodelijke slang

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Honden redden baby van dodelijke slang

do, 07/25/2019 - 13:00

Vooral in Azië, maar ook elders gaat dit nieuwsfeit viral Twee honden offerden zichzelf op om de baby van de familie te redden van een cobra. Althans, dat maken de media ervan.

De dappere honden vochten tegen de dodelijke slang voor de deur van de kamer van baby Skye, buiten het ouderlijk huis in Kidapawan City op de Filippijnen. Beelden van de eigen bewakingscamera’s tonen hoe Moxie, een twee jaar oude witte teckel, onmiddellijk naar de slang toe rent en haar poot op het reptiel zet toen deze de woning naderde. De andere hond, Miley, vier jaar oud, begint met de verdediging en pakte de gevaarlijke cobra tussen haar kaken.

De cobra probeert vervolgens te ontsnappen richting de voordeur, maar de honden werken samen om de slang van het huis weg te jagen.Ze grijpen de slang vast, een hond beet in de staart van het dier en sleepten de slang terug de weg op. Na een worsteling van twee minuten stopt de slang met bewegen en sterft aan zijn verwondingen. Maar helaas,even later is ook Miley aan haar verwondingen overleden, nadat ze verschillende keren door de cobra is gebeten. Cobra’s behoren tot de meest giftige slangen  ter wereld. Moxie overleefde gelukkig de aanval wel, maar zal de rest van haar leven blind zijn.

Skye's vader, Jaime Selim, zegt dat hij en vrouw Pauie aan het werk waren tijdens het incident. Zijn dochter sliep thuis samen met een oppas. Jaime zei dat hij geschokt was door de beelden en voegde eraan toe dat hij en Pauie ‘zo trots op de honden’ waren. Hij zei: "Ik kan mijn honden niet genoeg bedanken voor het beschermen van mijn baby Skye."