• Hond wacht vier jaar langs de weg op terugkeer eigenaar
  • Hond wacht vier jaar langs de weg op terugkeer eigenaar

Hond wacht vier jaar langs de weg op terugkeer eigenaar

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Hond wacht vier jaar langs de weg op terugkeer eigenaar

vr, 10/25/2019 - 15:57

Vier jaar wachtte hij langs de weg op de terugkeer van zijn baas. Maar toen die terugkwam, bleef de hond toch liever waar hij was.

Het speelt zich af in Thailand, aldus een lokale krant. Daar zag Anuchit Uncharoen de hond vorige maand twee keer op een snelweg in Roi-Et, in het noordoosten van Thailand, toen hij langsfietste.

Hij stopte om de hond te controleren en kreeg van de lokale bevolking te horen dat hij de afgelopen vier jaar op dezelfde plaats had gezeten. Een van de inwoners, Saowaluck Pinnuvech, zei dat ze de hond begin 2016 op die plek vond. Mager en met een heel slechte huid.

"Ik reed een motorfiets langs deze weg en zag hem een ​​week lang elke dag, dus ik vroeg de mensen naar zijn eigenaar en de lokale bevolking vertelde me dat hij een zwerfhond was. Ze zeiden dat hij daar sinds vorig jaar had gewacht. Ik nam hem mee naar de dierenarts en adopteerde hem zelf en noemde hem Leo, maar na een paar dagen verdween hij weer en ik vond hem weer op deze plek, dus ik liet hem hier blijven en gaf hem elke dag eten ." aldus Pinnuvech.

Anuchit besloot het verhaal van Leo met een video online te delen, en de oorspronkelijke eigenaar van de hond zag de video langskomen. Eigenaar Peng Sittisarn, zei dat haar hond Bon Bon vermist was nadat ze in 2015 uit haar pick-up was gesprongen. Hij vertelt: "Ik reed op deze weg, maar toen merkte ik dat Bon Bon uit de bak van mijn pickup-truck ontbrak. Ik en mijn man reden rond om hem te vinden, maar we hebben hem niet gevonden en we wisten niet waar hij kon zijn."

Op 9 september van dit jaar ging Pengi terug naar de plek waar Leo/Bon bon haar opgewonden in de armen sprong. Hij weigerde echter naar huis te gaan toen ze hem naar de pick-up droeg. Het leek erop dat Bong Bong tijd nodig had om weer te wennen, dus Peng beloofde de volgende dag weer terug te gaan. Die nacht belde Saowaluck echter naar Peng en huilde omdat ze bekende dat ze de hond zelf wilde houden omdat ze aan hem gehecht was geraakt.

Peng zei dat hij meer dan blij was om de hond bij Saowalack te laten blijven. "Ik ben niet van plan haar verzoek te weigeren. Vanwege haar goede zorg voor de hond geloof ik dat zij en de hond samen gelukkig zullen zijn, maar ik zou graag willen dat ze de hond in haar huis houdt. ''

Saowaluck beloofde de hond mee naar huis te nemen en  goed voor hem zorgen, terwijl Peng de hond terug wil nemen, als Saowaluck hem niet langer wil. Lokale officials laten weten het allemaal goed te vinden, de hond loopt niet plotseling de weg over dus gevaar is er niet.

De foto's bij dit artikel en de video zijn van Anuchit Uncharoen via Facebook