• Hond wacht drie maanden op aan corona overleden baas

Hond wacht drie maanden op aan corona overleden baas

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Hond wacht drie maanden op aan corona overleden baas

di, 05/26/2020 - 12:59

Ruim drie maanden bleef hij in de lobby van het ziekenhuis in Wuhan wachten...

Voor een hond in China heeft het COVID-virus wel een bizarre wending gekregen.  In februari werd zijn baas in het ziekenhuis van Wuhan (China) opgenomen met Coronaverschijnselen. Helaas bezweek de gepensioneerde na slechts vijf dagen aan het virus, maar de hond, Xiao Bao weigerde te vertrekken volgens ziekenhuisschoonmaker Zhu Youzhen. De eigenaar van de hond was een van de 3.869 doden door de ziekte in de stad.

Zich niet bewust dat zijn eigenaar niet zou terugkeren, wachtte Xiao Bao meer dan drie maanden in de lobby van het Taikang-ziekenhuis, gedurende welke tijd hij werd gevoed door het personeel. Op 13 april, nadat Wuhan de beperkingen wegens corona had opgeheven en de hospitaalsupermarkt weer openging, werd hij verzorgd door de eigenaresse van de winkel,  Wu Cuifen.

Mevrouw Wu zei: 'Ik zag het hondje voor het eerst toen ik half april weer aan het werk ging. Ik noemde hem 'Xiao Bao'. Dat is de naam die ik hem heb gegeven. 'Ze vertelden me dat de eigenaar van Xiao Bao, een gepensioneerde, is opgenomen met het coronavirus. Toen stierf hij, maar Xiao Bao wist het niet en bleef gewoon in het ziekenhuis op zoek naar hem.”

Op 20 mei, toen het Taikang-ziekenhuis vol zat met patiënten, ontving het personeel klachten en zorgen over Xiao Bao die door de gangen zwierf. Het personeel zei dat Xiao Bao weigerde te vertrekken.  Zelfs als ze hem opzettelijk ergens ver weg zouden afzetten, zou hij teruggaan naar het Taikang-ziekenhuis en geduldig wachten op zijn eigenaar. 'Het is nooit uit het ziekenhuis vertrokken. Het was ongelooflijk ontroerend en zo loyaal.

Verpleegkundigen namen contact op met de Wuhan Small Animal Protection Association, waarvan de leden Xiao Bao hebben opgenomen. Xiao Bao werd behandeld door dierenartsen en is ook gesteriliseerd terwijl hij zich opmaakte om te worden herplaatst. Het asiel onderzoekt nu dierenliefhebbers die hebben aangeboden om Xiao Bao te verzorgen.

Foto: AsiaWire