• grap uit 2015
  • grap uit 2015

1 April, de beste hondengrappen wereldwijd

Leestijd
2 minuten
Tot nu toe gelezen

1 April, de beste hondengrappen wereldwijd

di, 04/03/2018 - 15:18

Het is vandaag 1 april. Sommigen zullen alvast gekeken hebben naar hun veters, die “los waren” (bekend bij de oudere generatie in ieder geval, maar veel 1 aprilgrappen zijn duidelijk wat meer doordacht. En ook de hondenwereld ontkomt niet aan “April Fools Day”.

Zo komt “Andy’s Dierensuper” met een speciale spray die de drol van je hond in slechts enkele minuten omtovert in een heuse, blauwe of roze, hamster.  Een aanrader om te bestellen in de webshop, uiteraard vanaf vandaag leverbaar.

 

Het Medisch Centrum voor Dieren presenteert onderzoeksresultaten voor het gebruik van klassieke muziek tijdens buikoperaties, en dat zou zorgen voor minder narcose-noodzaak...  

 

 

De Martin Gaus Academie weet te vertellen dat er vanaf 1 juli a.s. een speciaal “losloopcertificaat” nodig is om je hond in losloopgebieden ook daadwerkelijk los te laten lopen. Mensen die eerder de “hierkomcursus” bij Gaus hebben gevolgd kunnen met terugwerkende kracht een dergelijk formulier opvragen. Vandaag mailen uiteraard..

 

KNGF Geleidehonden gaat een proef houden met leugendetectiehonden. De proef moet uitwijzen of de honden in staat zijn de leugen van de waarheid te onderscheiden via iemands lichaamsgeur.

 

Swiss Sense droomt ervan iedereen te verrijken met ultiem slaapgenot. Daarom introduceert de beddenverkoper binnenkort een boxspring voor honden. Die krijgt de naam Luna en is verkrijgbaar in meerdere stoffen en kleuren. De boxspring is dus helemaal aan te passen aan het karakter van de hond. Alle stoffen zijn snel en eenvoudig schoon te maken, vuil- en vochtafstotend en ook slijtvast.

 

Manx Radio, een radiostation op het Isle of Man (ten zuiden van Engeland) weet te melden dat er een speciale app is die hondendrollen waarneemt, en vervolgens de geo-coordinaten opstuurt. Vervolgens komen er opruim-drones die de rommel verwijderen. Een mooie gedachte, maar ze vliegen denkelijk alleen vandaag.

 

Kleding-verhuurbedrijf “Rent the runway” in de VS biedt vanaf vandaag een speciale kledinglijn te huur aan voor honden. Deze zijn volgens de website enthousiast over hun uitgebreide modekansen…  Vooral ook de kans om precies dezelfde outfit als het baasje te dragen…

 

Bijna hetzelfde doet de Beautiful Bond Salon.  Compleet met filmje zien we hoe honden en eigenaren op elkaar kunnen lijken. Een speciale salonbehandeling, kleding…  Petco biedt het aan (zie video hieronder).

Eenzelfde Salon-behandeling is vandaag ook mogelijk dankzij samenwerking tussen twee speciale apps, die van Beauty-bedrijf Glamsquad en hondenuitlaat-app Wag.

 

wag

 

 

 

Datingwebsite Eharmony (VS) bidet ook een nieuwe service, Furever Love. Deze service helpt honden om hun playmates te vinden, uiteraard alleen vandaag.

date

 

En Bangor News meldt dat er na een schaak-app voor honden (vorig jaar op 1 april) nu een volledig op honden gebouwde app is waarmee honden zelf –met heel weinig hulp van de baas-  hun vriendjes kunnen vinden.

app

 

De politie in Tasmania heeft een “Hoondog” getraind. Hooning is Australische slang voor mensen die met zwaar gepimpte auto’s op een onverantwoorde en gevaarlijke manier rondrijden. Deze hond zou ze allemaal kunnen opsporen..

hoondog

 

Het Britse Koninklijke koppel Harry en Meghan zou een housesitter zoeken tijdens hun huwelijksreis, die ook op de Beagle zou moeten passen. Wie enkele weken in een paleis zou willen wonen, kan zich alleen vandaag aanmelden.

kensington

In Manchester kun je je ook in een restaurant hond voelen, daar krijgen de gasten vandaag hun eten geserveerd in hondenbakken, zo meldt de Manchester News…  Ook het men is aangepast en bezoekers moeten door een hondenluik op “all-fours”, handen en voeten, naar binnen.

“The menu - split into biscuits, bowls and treats - will be a collection of dog food-themed dishes, including ‘Pedigree Chum’ (£21.50), made from 43-hour braised beef and artisan jelly; ‘Winalot’ (£17) - gluten free duck with blueberries, goat’s curd and shades of courgette; and Tripe Surprise (£60, for two sharing).”

bowl

 

De Nielsen Norman Group komt vandaag met een onderzoek naar "dog persona's", om wearables (computergadgets die je meeneemt) beter op honden aan te passen. Met o.a. de adviezen om het scherm op poot-grootte aan te passen en het hamburgermenu (de drie streepjes die als icoon staan voor "menu") niet bij honden te gebruiken, di zou ze teveel afleiden...  Het hele artikel staat hier.

nielsen

 

Vermont Fish & wildlife weet te melden dat de Corgi weer als "wilde" hond zal worden geherintroduceerd. Het ras, een "native breed" in Vermont (USA) zou zijn gedecimeerd door de aandacht van de Brits koningin voor het ras...

vermont

 

De Duitse pers weet te melden dat diensthonden van de politie, vooral drugshonden, te veel werkdruk krijgen. Daarom is er nu een experiment gestart met wichelroedes om drugs op te sporen, in plaats van drugshonden...

wichelroede

 

De BBC meldde dat ze een nieuwszender speciaal voor verhalen die dieren interesseren zouden beginnen, newshound...

aparil fools

 

Zelf nog goede hondengrappen gezien?  Laat het ons weten op info@dogzine.nl   De foto boven dit artikel komt uit 2015.