• Engeland kiest "Parlementaire hond van het jaar"

Engeland kiest "Parlementaire hond van het jaar"

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Engeland kiest "Parlementaire hond van het jaar"

do, 10/26/2017 - 16:28

Rocky heeft niet alleen aan al mijn verwachtingen voldaan als huisdier en metgezel maar sinds de dag dat hij kwam, heeft hij onze familie compleet gemaakt.

Hij heeft mijn dochters getroost wanneer het met hun vriendjes uitging, en hij ging voor het werk samen  met mijn man naar Wales en Schotland, terwijl hij hem in de gaten hield. Ook heeft hij bij mijn man een nieuwe vaardigheid geïntroduceerd, die hij niet wist dat hij had, namelijk dog whisperer. Samen hebben ze in de loop van het seizoen werkhondenwedstrijden en veldsporten gedaan, en nu zijn ze onafscheidelijk.

Met die eigenschappen wist “Rocky” het tot Westminster Dog of the Year te schoppen, een onderscheiding die hij vandaag kreeg uitgereikt.Rocky is de hond van Tracy Brabin, parlementslid voor Labour van het district Batley&Spen in het Verenigd Koninkrijk. Rocky zelf is een zeven jaar oude chocolate-labrador-reu. Op de tweede plek in de publieksverkiezing eindigde de cockapoo “Ted Miller” van Maria Miller (district Basingstoke voor de Conservative), die blijkbaar erg goed is in het oproepen van Engelsen om te gaan stemmen. Op de derde plek “Bonnie” van Rebecca Pow (district Taunton Deane), die meedeed met een Dogs Trust Rescue Dog. Haar reden om mee te doen: “To have a rescue dog claim victory would demonstrate the immense value that a rescue dog can bring to a household and it would be a great pleasure to send them off to their new home with such a prestigious title.” Helaas dus net niet gelukt, maar toch derde. De prijzen werden uitgereikt door Lord Gardiner, lid van The house of Lords.

De wedstrijd, georganiseerd door de Kennel Club, viert de unieke band tussen mens en hond - en streeft ernaar om verantwoordelijke hondenbezit te bevorderen. De wedstrijd staat open voor alle honden van de Engelse parlementariërs, ongeacht ras, geloof of “pawlitische persuasion”.

Adrian Burder, Chief Executive of Dogs Trust, legt uit: "De wedstrijd voor de Westminster Dog of the Year is zoveel meer dan een schoonheidbeoordeling van de hond. De competitie is strikt apolitiek; de jury zal vooral kijken naar de goede daden en de toewijding van de honden voor hun eigenaar – en niet naar politiek beleid of voorkeuren."

Caroline Kisko, Voorzitter van de Kennel Club: "De serieuze kant van deze competitie gaat over parlementsleden die samenkomen met de Kennel Club en Dogs Trust om verantwoordelijk hondenbezit te bevorderen en een partnerschap op het gebied van de welzijn van dieren te ontwikkelen. De competitie zelf is licht en een leuke dag uit - vooral door de ongewone criteria waarop de honden worden beoordeeld!"

Wellicht en idee voor de Raad van Beheer om ook in Nederland de “parlementaire hond van het jaar” te kiezen, samen met de Hondenbescherming?  Dogzine helpt graag….