• Chaos op veel te drukke hondenshow in Duitsland

Chaos op veel te drukke hondenshow in Duitsland

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Chaos op veel te drukke hondenshow in Duitsland

wo, 06/07/2017 - 16:22

Een grote Duitse hondenshow, in Neunkirchen, is afgelopen zondag urenlang gesloten geweest. De toeloop van honden en eigenaren/belangstellenden was zo groot dat de veiligheid niet langer gegarandeerd kon worden. Dat schrijven diverse Duitse kranten, onder wie de Saarbrueker Zeitung.

Behalve een veel te grote mensenmassa was er ook sprake van exposanten die met benches, tafels en zelfs koelkasten de nooduitgangen blokkeerden, om vervolgens brandweermensen die hen daarop wezen “tot op het bot te beledigen”.

facebook
Commentaar op Facebook

Er werden rond de vierduizend bezoekers verwacht op de Pinkstershow in Neunkirchen, die tot afgelopen jaar steeds op het terrein van de Saarbrueker Messe werd gehouden. Al snel bleek dat het terrein, dat voor 3.000 mensen was toegestaan, die aanloop niet aankon. Niet alleen afgesloten nooduitgangen, maar bezoekers en exposanten beklaagden zich ook over chaotische toestanden in het gebouw.

Organisator VDH legt de schuld bij de exposanten. “Viele Hundeaussteller haben Transportboxen mitgebracht, ohne diese vorher anzumelden. Aber die sicherheitstechnischen Probleme sind behoben", zegt vice-voorzitter van de VDH Saar Kai Schahn. Maar volgens de krant was de realiteit anders, veel keurig aangemelde exposanten mochten al snel het terrein helemaal niet op. Een bezoeker: “Was hier passiert, ist katastrophal. Alles hier ist wirklich sehr schlecht geplant und das Gelände viel zu klein”.

Ook de bedrijven die met stands aanwezig waren zijn boos. Hun klanten konden de hal niet in, en zo stonden ze niets te doen op hun dure plek.

Na vier uur was de drukte opgelost en kon iedereen de hal weer in en uit. De tweede showdag, de maandag, verliep zonder problemen.

Video op Facebook van een bezoeker:

 

Auteur

Andre Heuzer

bron

Saarbrueker Zeitung