• Britse Kennel club erkent de Harrier

Britse Kennel club erkent de Harrier

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Britse Kennel club erkent de Harrier

di, 10/29/2019 - 15:06

De Harrier is met ingang van 1 januari 2020 erkend door de Kennel Club in Engeland. Het ras zal worden ingedeeld in de Hound Group in het rassenregister.

De Harrier is een middelgrote sterke hond met een zachte, gladde vacht, waarvan de haren niet te kort zijn. De vacht is driekeurig. Een volwassen reu wordt ongeveer 48 tot 55 centimeter hoog, de voorkeur gaat echter uit naar een hoogte van 48 tot 50 centimeter. Het gewicht varieert tussen de 22 en 27 kilogram.

De Harrier is een oud, middelgroot, Brits ras uit de speurhondengroep, zoals een kleine Foxhound maar groter dan een Beagle. Het ras werd oorspronkelijk gebruikt voor het jagen op hazen door ze te slepen en men gelooft dat dit is van waar de Harrier zijn naam heeft afgeleid, dat wil zeggen 'Hare Hound'  (hazehond).  Sommigen noemen hem ook wel een “Beagle op steroiden”.

Er zijn zeer tegenstrijdige verhalen over de oorsprong van dit ras. Volgens één werden de vroegste Harrier-types gekruist met bloedhonden , de Talbot Hound en zelfs de Basset Hound . Volgens een ander is het ras waarschijnlijk ontwikkeld uit kruisen van de Engelse Foxhound met de Fox Terrier en windhond . En nog een andere beweert dat de gewoon een speciale versie van de Engelse Foxhound is.

De Harrier heeft een lange geschiedenis van populariteit als werkhond in Engeland.

Dit hondenras is in 1885 erkend door de American Kennel Club en is geclassificeerd in de Hound Group.

De Kennel Club erkent nu 222 rashondenrassen. Er wordt een Kennel Club-standaard ontwikkeld voor de Harrier en, wanneer deze wordt gepubliceerd, kan het ras worden opgenomen in de stamboeken.