wandelen

Honden vinden regelmatig seks-speeltjes

Zwerfafval kennen we allemaal, en ook dat onze hond af en toe met de raarste dingen aan komt zetten.  Maar een bericht op social-media app Twitter zorgde voor een enorme collectie

Welke woorden maken je hond enthousiast

Rondje om is het meest populair bij honden

Honden verstoren de natuur tijdens lockdown

Bijna gelijk met de coronacrisis en bijbehorende maatregelen ontwaakt de natuur en start het broed- en paringsseizoen voor veel diersoorten.

Wandelt uw hond ook minder bij slecht weer?

Onlangs bleek uit onderzoek dat de weersomstandigheden veel invloed hebben op de beweging die honden krijgen.In de winter wordt er veel minder gewandeld.

Meer botbreuken bij ouderen door uitlaten van de hond

Het onderzoek komt uit Amerika, en daar is de situatie natuurlijk niet helemaal te vergelijken met hier. Toch, het blijkt dat het wandelen met een hond niet altijd gezond is voor ouderen.

Amerikaanse Kennelclub stimuleert gezonde levensstijl

Beweging is goed voor mens en dier.

Oudere hondenbezitters actiever

De boodschap voor het Britse volk is om dagelijks voldoende te bewegen. Tenminste 150 minuten per dag redelijk intensief bewegen zou het menselijk lichaam langer vitaal en gezond houden.

Hond laat ouderen vaker bewegen

Recente onderzoeken laten zien dat het hebben van huisdieren, vooral honden, heel goed kan zijn voor de gezondheid van kinderen.

Met hond minder hartproblemen

Vergeet de cholesterolamre producten, neem een hond. Want wie een hond heeft (en alleen woont) loopt maar liefst 36% minder kans op een hartaanval.

We wandelen liever met een grote hond, tenzij de kinderen hem uitlaten

Honden. We hebben er met zijn allen een heleboel.