duitse herder

Onderzoek naar bouw van Duitse herder

Over de bouw van de Duitse herder is nogal wat te doen. Iedereen vindt er wel iets van en dan is niet altijd even positief.

Opnieuw ophef rondom behandeling hond op filmset

In de Verenigde Staten is opnieuw ophef ontstaan rondom een nieuwe film nadat er een video lekte, naar PETA, waarin tijdens draaidagen in China een hond overduidelijk te maken kreeg met te veel str

Meer onderzoek naar de genetica achter maagtorsie

Al eerder wist een team van de Fred Hutchinson Cancer Research Center genen aan te wijzen die binnen de Duitse Dog gelinkt werden aan een verhoogd risico op maagtorsie.

Skeletaandoeningen en 'niet kunnen staan' belangrijkste doodsoorzaak Duitse Herder

Recent onderzoek bij bijna een half miljoen honden in Groot Brittannië heeft aangetoond dat de meest voorkomende doodsoorzaken bij de Duitse Herder voortkomen uit afwijkingen en problemen aan het s

Stamceltherapie biedt hoop bij versleten tussenwervelschijven

Intervertebrale discusdegeneratie (een aandoening aan tussenwervelschijven), oftewel achteruitgang van de tussenwervelschijven.

Britse Duitse Herderclubs in protest

De Britse Kennel Club heeft onlangs een online opleiding voor keurmeesters opgezet en niemand mag het ras keuren voordat het bijbehorende certificaat is gehaald.

Labrador is wereldwijd favoriet, Duitse Herder is runner up

Loop een rondje op straat in de Verenigde Staten, en de kans dat je een baasje met Labrador tegenkomt is groot. De Labrador is namelijk het meest populaire ras daar.

Engelse Kennel Club neemt harde maatregelen

De commotie rondom de Duitse Herder op Crufts was niet voor niets. De klankbordgroep die naar aanleiding hiervan werd opgericht heeft niet stilgezeten.