• Vuurwerk: check je chip!

Vuurwerk: check je chip!

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Vuurwerk: check je chip!

do, 12/30/2021 - 11:24

Het is bijna oudjaarsdag en dat betekent vuurwerk. 
Neem alle voorzorgsmaatregelen voor je huisdieren!

Het mag weliswaar maar heel beperkt, maar er zal ongetwijfeld vuurwerk worden afgestoken.
Let extra goed op deze dagen: laat je hond niet los uit en zorg dat als hij wel los is, dat is een vuurwerkvrij gebied is. Zelfs de meest standvastige hond kan in paniek raken als er opeens vlakbij vuurwerk afgaat.

Zorg voor een goede lijn en een halsband die niet af kan gaan. Is je hond angstig, zorg dan voor een halsband én een tuigje, zodat de kans op losschieten zo klein mogelijk is.

Laat de hond uit in rustige gebieden en op rustige tijden. Rijd -liefst 's avonds- naar een buitengebied zodat de hond toch nog lekker kan lopen. Laat de hond ook niet alleen in de tuin, want ook daar kan hij ontsnappen als hij schrikt.

Als je naar buiten wilt om 12 uur, laat de hond dan binnen en zorg dat hij niet kan ontsnappen. Bij extreme angst zijn er kalmerende middelen verkrijgbaar bij de dierenarts.
Zorg zelf dat je hond binnenshuis veilig is en een rustige plek kan zoeken. Geef om 12 uur (of wat eerder) iets lekkers om te knauwen zodat de hond is afgeleid.

Check je chip!

Mocht je hond toch ontsnappen dan is het heel belangrijk dat je als eigenaar goed vindbaar bent. Natuurlijk is je hond gechipt. Maar staat die chip ook goed geregistreerd?
Check de chip online, daar zie je in één oogopslag of de gegevens kloppen.
Het chipnummer vind je op de stamboom en in het paspoort van je hond.

Chipcontrole kan gratis en snel op deze website: https://chipnummer.nl/

En verder natuurlijk: fijne jaarwisseling!

Foto: