• Undercover video uit onderzoekslaboratoria verschenen

Undercover video uit onderzoekslaboratoria verschenen

Leestijd
4 minuten
Tot nu toe gelezen

Undercover video uit onderzoekslaboratoria verschenen

wo, 02/13/2019 - 17:55

Undercover onderzoek van de Humane Society in de VS (HSUS) toont dramatische beelden van honden in medische onderzoeksinstellingen. De video dook eerder deze week op  op de site van de HSUS, en heeft tot veel geschokte reacties geleid.

[update 19 maart 2018]  De onderzoeksorganisatie heeft laten weten het genoemde onderzoek stop te zetten en de betrokken Beagles voor adoptie vrij te geven. [/update]

Alhoewel de beelden uit de VS komen, laten protesten zoals recent tegen het doen inslapen van zes labradors in Zweden zien dat het in Europa vermoedelijk geen haar beter is. HSUS maakte de video in Michigan (VS) op een laboratorium dat experimenten uitvoert voor verschillende medicijnen, medische procedures en producten. In de video is onder meer te zien dat als de honden even uit hun kooien komen de omslachtige medicijnpompen onder hun huid duidelijk zichtbaar worden, als rare box-gezwellen. Anderen honden liggen slap, suf van drugs, hun huid vol met gehechte wonden waar onderzoekers verschillende substanties in hebben getest. Beelden van dieren in andere experimenten - honden waarvan de tanden werden getrokken en kaken die operatief worden gebroken om een ​​tandheelkundig implantaat te testen - haalden de video niet.

En zelfs te midden van dit alles toont de video veel van de honden die met hun staarten kwispelen en hun buik aanbieden om te aaien, nog steeds vertrouwend dat de mensen die hun kooien bezoeken vriendelijk zullen zijn.

De honden die alleen in een kooi gehuisvest zijn, worden één keer per week meegenomen voor wat lichaamsbeweging, maar zij die een dubbele kooi voor zichzelf hebben, krijgen  niet eens die tijd buiten. Als een technicus die toezicht houdt op de verzorging van de dieren, 'kom je' s morgens opdagen, controleer je je schema op je e-mail en dan zijn er bepaalde dingen die altijd moeten worden gedaan ', inclusief controles om te zorgen dat er geen dieren zijn gestorven' s nachts, zegt de onderzoeker van HSUS, die de beelden maakte. De laboratoriumtechnici die verantwoordelijk zijn voor de honden moeten vreemde tegenstrijdigheden verwerken. "Het is echt een raar soort dynamiek ... Ik heb elke technicus op bepaalde momenten gewoon met een hond zien spelen of met de hond knuffelen", zegt de onderzoeker opnieuw. "Dat moedigen ze aan, omdat je goede interacties hebt met de dieren, omdat dat helpt. Maar tegelijkertijd draag je ze de volgende dag naar de necropsie. '

hsus
Undercover onderzoek naar Charles River Laboratories - Mattawan, MI. Een beagle, met de naam Harvey wacht op euthanasie in de afdeling obductie. Foto HSUS

Beagles die worden gebruikt in de Dow AgroSciences pesticidetoxiciteitstest leven  in roestvrijstalen kooien die hun bewegingsruimte ernstig beperken. Dit is hun leven voor een heel jaar, terwijl ze tot vier keer per dag dwangvoeding krijgen. Op deze beagles werd een pesticidestudie gedaan, waarbij honden verschillende doses van het product kregen om de toxiciteit (giftigheid) ervan te testen. Het is een test die niet eens wettelijk verplicht is in de Verenigde Staten en de rest van de wereld . De Amerikaanse wet vereist een test van 90 dagen op honden om een ​​nieuw bestrijdingsmiddel goedgekeurd te krijgen, maar de honden in het laboratorium dat HSUS  onderzocht, werden onderworpen aan een heel jaar van experimenten onder de auspiciën van Dow AgroSciences. Het onderzoek zal naar verwachting eindigen in juli, dus de honden leven nog op het moment dat dit verhaal wordt gepubliceerd.


 

Lees ook: Gefokt om te lijden


Leuk artikel? Support ons!Dow zelf heeft in de kranten gezegd dat de eenjarige pesticidetest op honden overbodig is, en het heeft samengewerkt met Humane Society International om de test wereldwijd te laten verwijderen uit pesticidenvoorschriften, dus het was verrassend om te zien dat de eenjarige test nog steeds wordt uitgevoerd namens het bedrijf. In november stuurde de HSUS een brief aan het bedrijf, waarschuwde hen voor de test en vroeg om opheldering over hun redenen om het uit te voeren. Dow reageerde en beweerde dat het nodig was om de test op honden uit te voeren om te voldoen aan de regelgeving in Brazilië, dat als land van plan is deze testvereiste later dit jaar formeel te beëindigen. In de tussentijd heeft Humane Society International een formele e-mailcommunicatie ontvangen van Braziliaanse functionarissen waarin staat dat de test van één jaar niet langer nodig is.

HSUS heeft de video nu met opzet vrijgegeven om het bedrijf ertoe te bewegen de tests te stoppen en de 36 Beagles vrij te laten, bij gewone mensen. HSUS zegt zelf “Het is het soort video dat geen hondenliefhebber ooit zou willen zien, maar we geven het vandaag vrij omdat het belangrijk is om te weten wat er gebeurt in laboratoria in de Verenigde Staten waar honden worden vergiftigd - en gedood - voor pesticide en farmaceutische producten en andere doeleinden. We delen deze video ook omdat we  hulp nodig hebben om 36 honden uit een testfaciliteit te krijgen waar ze nu elke dag een fungicide krijgen.”

In de video hieronder (van een ander onderzoek) zie je Harvey, een beagle met zachte, bruine ogen, die uit zijn roestvrijstalen kooi wordt gehaald in de Charles River Laboratories in Michigan. , waar hij met 21 andere honden wordt gebruikt voor het onderzoek. Honden in laboratoria die op dieren testen worden meestal genummerd en hebben geen naam, maar Harvey (nummer 1016) was een uitzondering omdat laboratoriummedewerkers dachten dat hij "een braaf jochie" was en opviel als vriendelijk en "schattig".

Vervolgens zien we  Harvey met een groot chirurgisch litteken: zijn borstkas werd geopend en er werden twee chemische stoffen ingespoten. Wanneer een andere Beagle uit dezelfde studie naar een kamer voor euthanasie wordt gebracht, merkt een van de laboranten op: "Hij gaat dood."  Die beagle, Harvey en de 20 anderen zijn gestorven. Op de dag dat Harvey werd geëuthanaseerd, werd hij een paar minuten uit zijn kooi gelaten om rond te rennen op de vloer - die dag was "het beste leven dat hij kende", merkte één laboratoriummedewerker op.

En het was niet anders voor de meeste andere honden die deel uitmaakten van die test, gesponsord door Paredox Therapeutics en financieel ondersteund door de University of Vermont, een openbare universiteit gefinancierd met belastinggeld. Onze onderzoeker, die bijna 100 dagen in de faciliteit doorbracht, beschreef hoe de honden ineengedoken, bang, in hun kooien zaten. Volgens de meest recente rapporten worden er elk jaar ongeveer 60.000 honden gebruikt in tests en onderzoek in de Verenigde Staten, met nog eens 6.500 honden waarvan wordt gemeld dat ze in laboratoria worden gehouden maar nog niet zijn gebruikt. Het laboratorium in Michigan alleen al gebruikte duizenden beagles en andere honden vorig jaar in het testen van bedrijven die federale goedkeuring wilden voor potentieel giftige producten, zoals farmaceutische producten en pesticiden (fungiciden). Harvey en de andere honden die tijdens ons onderzoek in het laboratorium waren, werden gekocht van twee belangrijke fokkers, Marshall BioResources en Covance Research, die specifiek aan laboratoria verkopen. Marshall had 22.000 honden in zijn bedrijfspanden in New York ten tijde van een inspectie van het Amerikaanse ministerie van landbouw in 2018.