• Minister: snel onderzoek naar prevalentie Brucellose

Minister: snel onderzoek naar prevalentie Brucellose

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Minister: snel onderzoek naar prevalentie Brucellose

vr, 05/10/2019 - 16:45

Minister Schouten van Landbouw  gaat op kort e termijn starten met een zogeheten prevalentieonderzoek, een onderzoek naar hoe vaak Brucellose Canis voorkomt in Nederland. Dat laat een woordvoerder van het ministerie van LNV weten naar aanleiding van vragen van Dogzine.

“Om goed te kunnen bepalen of er aanvullend beleid nodig is voor B. canis is eerst aanvullend onderzoek nodig. Daarom starten de Wageningen Biovetinarry Research (WBVR) en de faculteit Diergeneeskunde binnenkort aan een prevalentieonderzoek om in beeld te krijgen in welke mate de ziekte in Nederland voorkomt. Daarbij is de humane gezondheidszorg (VWS, RIVM en GGD), onder andere via onze integrale humaan-veterinaire risico analysestructuur, goed aangesloten.”  Afhankelijk van wat er uit dat onderzoek komt, zal de minister eventueel aanvullend beleid maken voor de aanpak van Brucellose Canis in Nederland.


Dit artikel is een premium-artikel,beschikbaar voor abonnee's van ons blad en website-abonnee's. Het vervolg van dit artikel kunnen abonnees lezen.

Wilt u toegang, kijk dan hier voor de mogelijkheden