• Met laatste Corgi overleden sterft Britse koningshuistraditie uit

Met laatste Corgi overleden sterft Britse koningshuistraditie uit

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Met laatste Corgi overleden sterft Britse koningshuistraditie uit

wo, 04/18/2018 - 17:58

In Engeland, bij uitstek een land van tradities, lijkt aan een lange traditie een einde te zijn gekomen. Afgelopen zondag stierf de laatste Corgi van Queen Elisabeth II.  Willow, zo heette de hond, leed aan een kankerachtige ziekte en de Koningin zelf besloot de hond te laten inslapen om hem verdere pijn te besparen. Insiders zeggen  dat de Koningin “met een gebroken hart achterblijft”, aangezien Willow altijd met haar meeging en bij haar was.

Bronnen in het paleis zeggen dat alhoewel elke corgi de Elisabeth lief was, ze met Willow een speciale band had. Willow, zo zeggen bronnen, verbond haar op een bepaalde manier met haar jeugd, met haar ouders. Vele jaren heeft ze corgis gehad en gefokt, en aan dat tijdperk is voor de Koningin, inmiddels zelf 91, nu een einde gekomen.

corgi

Elisabeth II met haar eerste Corgi (ca. 1937)

Willow was een nazaat in de 14e generatie van Susan, de hond die Elisabeth op haar 18e kreeg. Sinds de 2eWereldoorlog is de Britse monarchie daarmee nooit zonder Corgis geweest. Elisabeth gaf het fokken op in 2015, uit angst dat ze over de pups zou vallen en zelf ook iets zou oplopen, gezien haar leeftijd. Wel speelde ze tot dit weekeinde nog regelmatig met haar laatste Corgi. Andere bronnen zeggen dat Elisabeth geen pups meer wilde omdat ze er “geen achter wilde laten” als ze zelf zou overlijden.

Buckingham Palace zelf heeft nog niet gereageerd. Willow is 15 jaar oud geworden.