• Maastricht, de gedragsregels

Maastricht, de gedragsregels

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Maastricht, de gedragsregels

ma, 10/01/2018 - 14:03

Afgelopen weekend was de show in Maastricht.
Een show waarbij vooraf was aangegeven dat er strikte regels voor het welzijn golden en dat de organisatie er ook strikt de hand aan gehouden zou worden. We berichtten hier eerder al over.

Hoe ging het in de praktijk?
Over het algemeen waren de bezoekers tevreden: de ringen waren goed, de ruimte was goed.
En ja, af en toe zaten er honden te lang alleen in benches, maar er was veel controle en de mensen werden daar dus op aangesproken.
Een bezoeker vertelt: "De organisatie had controleurs rondlopen die mensen erop aanspraken en dat deden ze goed. De meesten die de fout ingingen waren buitenlanders trouwens. Blijkbaar kennen die deze regels niet."

Wat het meeste gezien werd was dat er honden in benches alleen werden gelaten, iets dat voor veel buitenlandse showmensen blijkbaar niet ongewoon is.
Ook daar werden mensen op aangesproken: er werd gewacht en bijgehouden hoe lang de honden alleen waren en mensen kregen er een waarschuwing voor. Voor zover bekend ging niemand een tweede maal de fout in.

Wat ook storend was, was een Yorkshire terrier die telkens aan de lijn opgetild werd en opnieuw neergezet. Dit was overigens in de eindkeuring. Bij het lopen raakten de voorbenen af en toe de grond niet. Een bezoekster: "Dat vond ik storend, dat hondje stond keurig. Mensen doen rare dingen, het waren vast zenuwen."
Maar de ringmeester zag het niet zo mild; de handler, die uit Italië kwam, werd aangesproken op het hondonvriendelijke gedrag. Het hondje werd overigens niet geplaatst.

Bij de kleine keeshond zou een deelnemer uit Frankrijk van deelname zijn uitgesloten. De honden zouden aan de vacht opgetild zijn tijdens het keuren en waarschuwingen hadden geen effect. De exposant en de vijf ingeschreven honden werden uit de ring verwijderd en hebben onder begeleiding van medewerkers van de Raad van Beheer de expositiehal verlaten.


We hebben ook nog uitslagen van deze show:

Cão de Agua Português Marinella's Wanted Dead Or Alive, van eig.: K.,D.&H. Marangon werd Best in Show.
De Reserve Best in Show ging naar Bearded Collie Beardie Connections Kenji, van M.C.H.B. Otto

 

Foto met dank aan Raad van Beheer