• Luchthaven opent luxe toiletruimte voor honden

Luchthaven opent luxe toiletruimte voor honden

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Luchthaven opent luxe toiletruimte voor honden

do, 02/13/2020 - 10:57

Kansai airport in Osaka maakt het reizende honden eventjes leuker...

Reizen, vooral vliegen, met honden kan een behoorlijk inspannende toestand zijn.  Mag de hond mee, mag de hond naar de betreffende bestemming, hoe vervoer ik de hond, wat te doen op het vliegveld etc.  Alle regelwerk blijft, maar Kansai Airport in Osaka, Japan, heeft in ieder geval een goede poging gedaan om een verblijf in de vertrekhal voor de hond even wat leuker te maken. Een wel heel luxe toiletteergedeelte is geopend in het ophaal- en inlevergebied van ITAMI. De luchthaven laat weten dat een dergelijke ruimte nog niet eerder waar dan ook ter wereld op een vliegveld is gerealiseerd.

De speciale ruimte is voor huisdieren om zich even te “ontspannen”, hetzij vóór het instappen of na een vlucht. Naar verwachting zal de ruimte de stress van de honden verminderen en het gemak en comfort voor eigenaren van huisdieren verbeteren, aldus de luchthaven. Daarbij denkt de woordvoerder vooral aan de hulphonden, die in steeds grotere aantallen vliegen.

Er is in de toiletruimte een soort van buitenruimte, waar de hond even kan snuffelen, een beetje water drinken en de "plasstok" van het opvanggebied gebruiken, die ook uit zichzelf de boel weer schoon spoelt. Er is ook een kleine douche om even af te spoelen, en voor de eigenaren is er een bankje om even te zitten terwijl hun hond zijn behoefte doet.

Dit gebied is vooral gericht op reizigers die hun honden zelf meenemen, honden die later in het ruim meevliegen. Hulphonden kunnen gebruik maken van een speciale ruimte in de buurt van het nieuwe "hondentoilet" en van speciale plekken in de terminal.

Het hondentoilet is vanaf vandaag elke dag geopend van 05.30 uur tot 22.00 uur. Ondanks dat het buiten is, is er een dak boven de ruimte voor het geval het slecht weer is.

Foto: twitter