• Landslide in verkiezingen VS

Landslide in verkiezingen VS

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Landslide in verkiezingen VS

do, 11/05/2020 - 11:24

Overweldigende overwinning...

De presidentsverkiezingen zijn op dit moment nog steeds onbeslist, maar een klein stadje in Kentucky heeft dinsdagavond een nieuwe "burgemeester" gekozen, met een “landslide” zelfs, Wilbur, een Franse buldog, versloeg alle kandidaten in de burgemeestersverkiezing. Een vooral ceremoniële functie daar overigens.

Rabbit Hash, een gemeenschap zonder echte organisatie, geen echte stad of dorp dus,  langs de rivier de Ohio, kiest al sinds het einde van de jaren negentig elke vier jaar een hond als burgemeester. Bewoners brengen hun stem uit door te doneren aan de Rabbit Hash Historical Society - $ 1 per stem.

Maar Wilbur won niet alleen, hij ontving een recordaantal van 13.143 stemmen - het hoogste aantal dat een winnende kandidaat ooit heeft ontvangen, aldus de historische vereniging in een Facebook-bericht. In totaal werden maar liefst 22.985 stemmen uitgebracht, wat resulteerde in $ 22.985 voor de historische vereniging.

Jack Rabbit de Beagle werd tweede en Poppy, een golden retriever, werd derde. Ze zullen volgens WCPO dienen als Rabbit Hash-ambassadeurs. Wilbur volgt in de pootsporen van Brynneth Pawltro, een pitbull-mix-rescue, die afgelopen termijn als burgemeester diende.

In overeenstemming met de vele hondenburgemeesters voor hem, zal Wilbur’s belangrijkste taak zijn om geld in te zamelen voor de historische vereniging en andere goede doelen zoals borstkanker en geestelijke gezondheid. .

Wilbur heeft ook zijn eigen Facebookpagina.