• Laatste afscheid van zijn hond voor terminaal zieke man ontroert de wereld

Laatste afscheid van zijn hond voor terminaal zieke man ontroert de wereld

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Laatste afscheid van zijn hond voor terminaal zieke man ontroert de wereld

di, 07/17/2018 - 18:14

Een terminaal zieke man in Schotland zag enkele uren voor zijn overlijden zijn laatste, innigste wens vervuld, hij kon nog eenmaal zijn hond in zijn armen sluiten. Het trieste maar ook mooie verhaal word wereldwijd opgepakt door de media.

Robson, een 70-jarige man uit het Schotse Dundee, lag al enkele weken in het ziekenhuis,  met een longziekte die niet te genezen was. In zjn finale momenten was het niet de familie, maar zijn 8-jarige border Collie Shep die hij nog wilde zien.

In een emotionele Facebook-video zien we hoe de familie van  Robson's Shep donderdagmiddag in zijn ziekenhuiskamer brengen. Terwijl zijn familieleden op de achtergrond door emoties overmand zijn, buigt Robson zich naar de zijkant van het ziekenhuisbed om zijn hond te aaien en trekt vervolgens zijn zuurstofmasker af om het dier hem te laten likken.

"Toen de hond kwam, brak hij gewoon," zei een van de kleindochters van Robson, Ashley Stevens, vrijdagochtend in een telefonisch interview met The Washington Post. 'Hij nam zijn masker af om hem te kussen en zo, en Shep likte zijn gezicht.'

Stevens zegt dat Shep de laatste wens van haar grootvader was.Slechts uren later, zei ze, stierf hij omringd door familie.De man kon ongeveer 30 of 45 minuten met zijn hond kon doorbrengen.

De 22-jarige is lovend over de medewerkers van het ziekenhuis. Vooral over hoe ze de laatste wens mogelijk maakten. Ze voegde eraan toe dat de verpleegster van haar grootvader "een absolute engel was en we zijn allemaal eeuwig dankbaar, dit heeft zoveel voor mijn grootvader betekend”.

 Het ziekenhuis had speciale hygiënemaatregelen genomen om de hond binnen te kunnen laten. "Onze gedachten zijn bij de familie van de heer Robson in deze moeilijke tijd", zei de chief executive van het ziekenhuis, Lesley McLay, in een verklaring. "Het team van afdeling 3 heeft geweldig werk verricht voor dit gezin", voegde ze eraan toe. "Het zijn vaak de kleine dingen die het meest betekenen voor patiënten en hun families en ik ben zo blij dat het personeel deze wens heeft kunnen inwilligen."

Robsons familieleden gaven hem Shep acht jaar geleden als een puppy om hem gezelschap te houden nadat zijn vrouw stierf. Stevens, zijn kleindochter, zegt dat Robson en Shep al snel "beste vrienden" werden en dat het zeldzaam was om de twee zonder elkaar te zien. Ze zei dat haar grootvader de hond drie of vier keer per dag op een wandeling meenam.

In januari 2015 werd Robson gediagnosticeerd met pulmonaire fibrose, een progressieve vorm van longziekte, en later ontwikkelde hij longemfyseem, zei Stevens. Ze zei dat haar grootvader drie tot vijf jaar te leven had na de diagose. Enkele weken geleden werd Robson opgenomen in het ziekenhuis. "Hij dacht dat hij zijn hond nooit meer zou zien," vertelt de kleindochter.

Stevens zei dat toen familieleden Robson donderdag vertelden dat ze zijn hond gingen ophalen hij begon te huilen.

"Shep was alles wat mijn grootvader had," zei ze over de hond van haar grootvader. "Dus het was precies goed dat we hem daar hadden."  De enige zoon van haar grootvader, die ook Peter heet, zal nu voor Shep gaan zorgen.

bron

Washington Post

Facebook