• Huisdierverzekering als onderdeel secundaire arbeidsvoorwaarden

Huisdierverzekering als onderdeel secundaire arbeidsvoorwaarden

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Huisdierverzekering als onderdeel secundaire arbeidsvoorwaarden

wo, 11/08/2017 - 11:56

In Nederland en Belgie is het nog geen onderdeel van de CAO-onderhandelingen, maar in de VS is het een groeiende trend. Huisdierverzekeringen via de werkgever.  Inmiddels hebben door heel de VS al bijna 6000 grote en wat kleinere bedrijven de huisdierverzekering in het vrijwillige "employee-benefit" programma gestopt. Bedrijven in de hele range van de maatschappij, van financiële dienstverleners tot retail en gezondheidszorg.

Niet zonder eigenbelang, de zorg voor een huisdier, de financiële zorg vooral, kan bij ziekte groot zijn en de prestaties van een werknemer verlagen. Jaarlijks bedragen de huisdierzorgkosten (de dierenartskosten dus) in de VS ruim 16 miljard euro. 86% Van de Amerikanen heeft ook tenminste één huisdier..

Verzekeraar "Nationwide" speelt daar slim op in, maar met een forse polis. 90% van de kosten van de dierenarts worden vergoed. En dat pakker wordt via bedrijven aangeboden ongeacht de leeftijd van het huisdier voor één vaste prijs. Een poging om in een groeiende economie aantrekkelijker te zijn voor werknemers, en ziekteverzuim of lagere prestaties tegen te gaan.

Dat het niet helemaal onberedeneerd is blijkt uit ander verzekeringsonderzoek van een Britse verzekeraar. More Than Pet Insurance keek naar relatieproblemen en huisdieren en ontdekte dat heel veel Britten liever in een ongelukkige relatie zouden zitten met hun huisdier(en) dan uit elkaar gaan en het huisdier kwijt zouden raken. 11% Van de potentiële echtscheiders vocht ook harder voor het huisdier dan voor de overige bezittingen.

Hoe mensen tegen hun huisdieren aankijken blijkt ook uit ander recent onderzoek, in Engeland zijn meer mensen verzekerd voor hun huisdier (60%) dan voor het wegvallen van inkomen door ziekte of ongeval voor zichzelf…