• Hondenbescherming lanceert nieuwe site

Hondenbescherming lanceert nieuwe site

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Hondenbescherming lanceert nieuwe site

wo, 10/03/2018 - 14:07

De overheid mag plannen hebben voor een verplichte cursus, wie kijkt naar hoe vaak honden van baas wisselen via facebook en andere sociale media en hoe vaak er toch nog honden in het asiel belanden zal snappen dat die cursus te laat is.

De Hondenbescherming denkt er ook zo over en daarom lanceren zij vandaag de webtool “eenhondvoormij.nl”. Deze tool moet toekomstige hondenbezitters voor de aanschaf helpen bij het maken van de goede keuze. En dat is dan niet alleen het ras maar ook de vraag of die hond er echt moet komen. Want die beslissing is namelijk snel gemaakt en veel mensen beseffen dat pas als de hond er al is.
Woordvoerder van de Hondenbescherming Just de Wit vindt dat het net zo zou moeten zijn als het halen van je rijbewijs: gewoon niet achter dat stuur voor je weet wat je doet.

Het is niet alleen beseffen hoeveel tijd een hond kost, maar ook hoeveel geld en opvoeding. Weten waar je aan begint maakt een baas ook tevredener trouwens, dat toonde recent onderzoek al aan.
Op de site die vandaag in de lucht ging zien we kennistoetsen, filmpjes en een “woefwijzer”, die je helpt kiezen welk ras, formaat, vacht en karakter het beste past bij wat je wilt en zoekt als nieuwe eigenaar. Mensen worden er wegwijs gemaakt in hoe ze een hond vinden, waar ze die vinden, waar ze vooral niet moeten zoeken en hoe ze de hond, als die er eenmaal is, kunnen opvoeden.