• Digitaal is coming to the dogs...

Digitaal is coming to the dogs...

Leestijd
2 minuten
Tot nu toe gelezen

Digitaal is coming to the dogs...

do, 05/18/2017 - 16:33

We leven in een digitale wereld, en dat gaat ook aan onze honden niet voorbij. En nee, we bedoelen niet de hondenbazen die vooral hun telefoon uitlaten en de hond vergeten, maar apparaten die het leven van onze harige huisgenoten leuker en beter moeten maken, althans, in onze optiek.

Voor wie wat langer van huis is en toch zijn (kleinere) hond of kat op tijd wil voeren, en dan nog op de gram precies als er bijvoorbeeld een dieet is, is er de Rollipet. Daarin kan exact de te geven hoeveelheid en het tijdstip waarop het aan je huisdier gegeven wordt ingesteld worden. Prettige, maar wellicht nodeloze bijkomstigheid, de voedingsdispenser stuurt je een berichtje op je smartphone dat de maaltijd is geserveerd.

Nog een stapje verder, en alleen nog in Amerika, zijn de Smartfeeder en Smartbowl van Petned. Ook daar een automatische tijdsinstelling en voerhoeveelheid, maar het apparaat geeeft ook nog eens aan hoeveel het dier nodig zou hebben, met ledlampjes zie je precies of je onder- of overvoerd, en voor de allergemakzuchtigsten onder ons, niet alleen krijg je zelf berichtjes over wanneer voeren en wanneer er gevoerd is, het apparaat houdt ook nog eens bij hoeveel voer je nog op voorraad hebt, en bestelt zelf weer een nieuwe voorraad. Online kun je een profiel van je huisdier maken, zodat zijn 'verbruik' ook nog eens vergeleken wordt..   Nu maar hopen dat je hond van de smartphone afblijft...   

Hele dag weg en toch  weten hoe het met je hond gaat, de Furbo Dog Cam kijkt met je mee. En beter nog, je kunt nog met je hond communiceren ook.  Niet alleen zie je via  een app op je telefoon de hele dag wat je hond doet, je kan via een microfoon/luidsprekersysteem ook nog eens  de conversatie et je hond aangaan. En, zeker tot zijn tevredenheid, een druk op de knop en de Furbo Dog Cam geeft een hondensnoepje weg.  Zelfs in het donker, want de camera is uitgerust met night vision. En voor wie niet de hele tijd kijkt, een blafalarm is instelbaar om een melding te krijgen als er geblaft wordt.  

Een groot huis of een uithuizige hond of cat?  Dan kies je wellicht beter voor de Eyenimal Cat videocam.  De GoPro voor (vooral) katten. Helaas op dit moment nog niet met live-uitzendingen, maar zodra je thuiskomt kun je de video afkijken om de belevenissen van hond of poes te kunnen afkijken. Voor wie minder zin heeft om urenlang een beeld van een slapende kat te zien, jawel, er zit een bewegingssensor op, zodat er alleen wordt opgenomen als de hond of kat ook daadwerkelijk op avontuur gaat. En ongetwijfeld komt die live G4-verbinding er ook nog wel.

Je dier bezighouden tijdens die eenzame uurtjes. Wat meer geschikt voor katten dan voor honden wellicht is de Pet Cube. uiteraard ook met interactieve wifi-camera, maar ook met laser. Je kan je kat dus vanachter het bureau bij de baas aangenaam bezig houden door hem achter de rode stip aan te laten gaan.   

Uitsluitend voor de poes is er ook de Shru, een soort van automatisch bewegend gevalletje dat een angstige muis nadoet, en waar Minoes vol overgave achteraan kan.    Kijk op deze pagina vooral ook even naar het niet-digitale, maar zeer opvallende kattenverwendingetje dat "Licky Brush" heet, en bedoeld is -we verzinnen het niet- om je kat te likken.

Back to Dogbusiness, al dat gerommel met een bal is voorbij als je gaat voor het kickstarter-project GoBone. Inderdaad, een automatisch bot dat je al dan niet gevuld met snoepjes door je kamer kan laten rijden/rollen, om zo ook de hond de hele dag te vermaken. Een kickstarter-project dat qua financiën het zeker gaat redden. En ook hier weer, via een app op je telefoon kun je de hele dag door het auto-bot besturen, aan en uitzetten etc.

En voor wie de Staatsloterij gewonnen heeft, is er van Samsung het Hondenhok-van-de-toekomst.  Uiteraard met automatische voerdispenser, maar ook met breedbeeld (Dog)TV en een hydrojet voor het noodzakelijke luxe badderen.  Kortom, zonder dit woonconcept ben je geen goede baas meer...  Voor een luttele 30.000 dollar staat hij in je woonkamer.

Voor wie wat minder digitaal is, een doos met WC-rollen en een handvol brokjes en natuurlijk gewoon die afgekloven tennisbal, tesamen met de lijfelijke aanwezigheid van de baas, zal veel honden pas echt gelukkig maken.


Dit artikel is een premium-artikel,beschikbaar voor abonnee's van ons blad en website-abonnee's. Het vervolg van dit artikel kunnen abonnees lezen.

Wilt u toegang, kijk dan hier voor de mogelijkheden