• Crufts 2022

Crufts 2022

Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Crufts 2022

wo, 12/01/2021 - 10:39

Zoals het zich nu laat aanzien zal Crufts in 2022 doorgaan.
De geplande datum is 10-11-12-13 maart 2022, locatie het vertrouwde Birmingham.

Drie rassen zullen voor de eerste maal hun entree maken in de Crufts showring:
De Hongaarse pumi zal voor het eerst officieel meedingen, en dat geldt ook voor de Pyrenese herder in de variant "à face rasé".

Een derde nieuweling was wel eerder te zien maar dat is te lang geleden om nog te hebben meegemaakt: de Harrier. De laatste keer dat die te zien was is al even geleden: 1898. 

Deze nieuwe rassen compenseren helaas niet voor de delen van de Crufts show die dit jaar zullen ontbreken.
De Kennel Club Junior Warrant zal dit jaar niet worden gehouden en ook de Finale van de Junior Handling zal geen doorgang vinden.
Dat laatste is een enorme teleurstelling voor alle kandidaten die zich hadden gekwalificeerd hiervoor, want de Crufts finale is waar de Junioren zo hard hun best voor doen. Dat deze niet door kan gaan zal een bittere pil zijn.

de reden van de annulering is tweeledig: veel landen hadden simpelweg te weinig shows zodat kwalificatie niet mogelijk was of op enkele shows plaatsvond in plaats van een reeks die het gehele jaar duurde. De tweede reden is een zuiver praktische: er zijn, door de maatregelen voor Covid-19, teveel restricties op reizen van en naar het Verenigd Koninkrijk, regels die ook nog eens verschillen per land zodat de bereikbaarheid niet voor alle kandidaten open zou staan.
Heel erg jammer voor alle Junioren die hier naar toe hebben geleefd.

Een kleine pleister op de wonde is dat de Kennel Breeders Competition weer zal terugkeren en ook de presentatie van Kwetsbare Ierse en Engelse rassen zal zijn rentree maken.

Dit overzicht is uiteraard wat de huidige stand van zaken is en derhalve onder voorbehoud van wijziging van regels.

 

Foto: crufts