• Op de derde plaats....  een hond

Op de derde plaats.... een hond

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Op de derde plaats.... een hond

di, 12/17/2019 - 10:59

De finale van de Belgische veldrit “Druivencross” telde deze keer wel een heel opvallende deelnemer, en wel eentje die niet eens een fiets gebruikte. Tijdens de finale liep er plotseling een (ontsnapte) hond mee tussen de rijders.

De hond deed het overigens heel netjes, en hapte niet naar kuiten. Uiteindelijk wist de hond de derde plaats te veroveren.

Hoewel de hond geen schade toebracht aan de racers, heeft zijn aanwezigheid op de baan geleid tot een online discussie over de vraag of de huisdieren zelfs op races moeten worden toegelaten. Het incident van zondag is niet de eerste keer dat een opgewonden hond meedoet aan een wielercross. In 2016 liep een enthousiaste labrador-achtige al mee in Niel, net zoals nu in Overijse. In 2017 versloeg een Italiaanse hond het peleton.  

Deze  Druivencross-hond rende onschuldig over de baan, achtervolgde de renners maar veroorzaakte geen schade.  De vierbenige racer vergezelde kort de uiteindelijke eerste plaatswinnaar Mathieu van der Poel toen hij zijn toppositie op het podium bevestigde. .

De discussie is nu wel opgelaaid of honden nog meemogen naar dit soort sportevenementen.

Foto: screenshot uit video