Burgemeester laat honden en katten in quarantaine plaatsen bij verdachte symptomen
Een nieuwe toedieningsvorm lijkt het antwoord op het nog altijd enorme probleem met rabiës in veel landen. Vaccins verborgen in hondenvoer kunnen helpen de verspreiding van hondsdolheid in landen
Na 2030 moet het definitief over zijn met (menselijke) sterfgevallen ten gevolge van rabiës, voor zover dat door honden overgedragen wordt.
Frankrijk heeft met onmiddellijke ingang de beschermingsduur voor 2 vaccins tegen Rabiës van 1 naar 3 jaar verlengd. Dat maakte het ministerie vandaag bekend.
Bij de import of export van een pup gelden vanaf eind 2014 strengere regels.
Wie met z’n honden naar het buitenland reist weet dat een vaccinatie tegen hondsdolheid, ook wel rabiës genoemd, verplicht is voor honden in vrijwel alle landen.
Een Canadese natuurgeneeskundige zou een heel controversiële wijze van behandelen hebben toegepast bij een jongetje van 4 jaar oud.
Nederland-België en de jonge pups die de grens passeren
In België is verontwaardiging ontstaan nadat twee illegaal ingevoerde “Pomerianen” (dwergkeeshonden) op last van de overheid zijn ingeslapen.
Pseudorabiës, oftewel de ziekte van Aujesky, is in Nederland relatief onbekend.
Binnen de EU kennen we strenge regels wat rabiës betreft. Fokkers zijn daar prima van op de hoogte, ze hebben namelijk met de 15-wekenregels te maken als ze willen exporteren.
De video (zie hieronder) ging wereldwijd viral: het optreden van de Amerikaanse dierenarts John Robb tijdens een State Hearing, een hoorzitting van de staat Connecticut.