onderzoek

Honden getraind om Covid-19 te detecteren in mensen

Geurdetectie wordt al voor verschillende doeleinden ingezet, zoals het opsporen van drugs, explosieven, maar ook medische problemen.

Onderzoek naar artrose bij honden

Artrose is een vervelende aandoening die veel honden treft. Los van de vraag hoe het ontstaat is het ook belangrijk hoe je er als eigenaar mee omgaat als een hond het heeft.
 

Honden blijken prima in staat om "te tellen"

Of je hond nu kan tellen (sommigen lijken dat best redelijk te doen) of niet, uit nieuw onderzoek blijkt dat honden wel degelijk een ruw idee hebben van hoeveelheden, zeker als he

Zijn honden zich bewust van hun lichaam?

Ons bewust zijn van onszelf, van ons eigen lichaam. Niets vreemds toch, we kennen ons lichaam, we zijn ons er dagelijks inderdaad van bewust.

Noorwegen, toch de bacterie? En de feiten tot nu

Terwijl de betrokken instanties nog altijd volop onderzoek doen naar de oorzaak van de ziekte die honden in Noorwegen teistert, worden hondeneigenaren ongeduldig.

Eerste case-studie naar CBD bij epilepsie in honden

We hebben er al vaker over geschreven, de populariteit van CBD-olie oftewel Cannabis-olie voor gebruik bij honden, en tegelijkertijd het gebrek aan enig wetenschappelijk bewijs.

Honden weten of iemand deugt

Dat is wat een nieuw onderzoek beweert.

CBD-olie effectief bij pijnbestrijding

Nieuw onderzoek toont aan dat CBD-olie effectief is in pijnbestrijding bij honden. Bij 16 honden met chronische pijn door osteoartritis werd ofwel CBD-olie gegeven, ofwel placebo.

Het hondenlosloopveld is een poel van verkrachtingsgedrag

Een artikel geschreven door Helen Wilson van Portland Ungendering Research Initiative beweert dat dit soort hondenparken (in de VS zijn die wel iets anders dan hier in Europa) eigenlijk erg seksuel

Er komt onderzoek naar hondsdolheid, steeds meer Nederlanders besmet

Wie met z’n honden naar het buitenland reist weet dat een vaccinatie tegen hondsdolheid, ook wel rabiës genoemd, verplicht is voor honden in vrijwel alle landen.

Youtube helpt onderzoek naar hondenbeten

Onderzoekers van de Universiteit van Liverpool maken gebruik van  YouTube om de complexe kwestie van hondenbeten te bestuderen.

Onderzoek naar rashonden én bastaarden

Er is een grootschalig onderzoek gedaan naar erfelijke afwijkingen in rashonden én kruisingen, waarvan de resultaten nu bekend zijn.

Onderzoek naar effecten hulphond bij epilepsiepatienten

We weten nog te weinig over zowel de kosten als de effecten van een epilepsie-hulphond. En daarom start het Ministerie van Volksgezondheid een onderzoek .

Pilotstudie: hond helpt mensen met chronische pijn

Kan samenwonen met een hond verlichting betekenen voor mensen met chronische pijn? “Ja” denken onderzoekers aan de Universiteit van Calgary (Canada).

Grootste onderzoek naar kanker-vaccin bij honden ooit in nieuwe fase

Kanker bij honden, het is een veel voorkomende doodsoorzaak. En niet alleen bij honden.