• Voedselallergie

Voedselallergie

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Voedselallergie

vr, 11/29/2019 - 18:47

Voedselallergie. Je hoort hondeneigenaren er regelmatig over. Er wordt van alles en nog wat beweerd, en de industrie lijkt er gretig op in te gaan. Maar waar hebben we het nu eigenlijk echt over? Dogzine sprak uitgebreid met dierenarts-dermatoloog Dr. Jacqueline Sinke van het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam, een kliniek met een grote specialisatie in allergische aandoeningen.

En dan beginnen we bij allergie, want hebben we het inderdaad over allergie of over iets anders? "Het is eigenlijk net als in de mensenwereld, ieder kind dat bijvoorbeeld een beetje druk is heet dan direct allergisch voor chocolade of voor suikers, dat wordt al heel snel gedacht" zegt Sinke. "Maar het is wel zo dat er heel veel allergische honden zijn.

In Nederland wordt daar niet echt onderzoek naar gedaan, maar in de VS houden verzekeraars de aantallen klachten bij, en daar zie je heel veel huidproblemen, allergische klachten. En van al die allergische klachten die dan bij de dierenarts terecht komen, is zeker 20%, dus één op de vijf honden, overgevoelig of allergisch voor iets in de voeding." .....


premium

 

Dit artikel is een premium-artikel,beschikbaar voor abonnee's van ons blad en website-abonnee's. Het hele artikel is alleen beschikbaar voor abonnees.

Wilt u toegang, kijk dan hier voor de mogelijkheden