• Kivo Kempentrail viert 30-jarig jubileum

Kivo Kempentrail viert 30-jarig jubileum

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Kivo Kempentrail viert 30-jarig jubileum

vr, 10/19/2018 - 15:32

Op 27 & 28 oktober organiseert de SSC-NL (sledehonden sport club Nederland) de internationale sledehondenwedstrijd Kivo Kempentrail. Deze internationale sledehondenwedstrijd is ook de aftrap van het nieuwe seizoen.

De teams lopen twee dagen een trail (parcours) van 4,5 door de bossen van de Molenvelden in Knegsel. Er zal gestart worden in verschillende klasse's van lopen met 1 hond tot 14 honden voor een kar. De 150 starters komen uit Engeland, Duitsland, België, Frankrijk en Nederland. 

Dit jaar staan er vele grote namen aan de start zoals Rudi Ropertz (meervoudig Europees en Wereld kampioen en dat op zijn leeftijd van eind 70),  Stefan Donker Europees kampioen 2018 en Carlien Harms & Klaas Ouwehand die  recentelijk podium hebben gelopen op het WK voor Bikejoring/canicross van de ICF.

Tevens zijn er enkele teams die al vanaf de 1ste editie in 1988 meedoen. 

Dit jaar is ook de introductie van een nieuwe discipline genaamd Combined, dit is 2,5 km hardlopen met je hond en dan 2,5 km steppen met de hond. Deze wereldwijde nieuwe discipline word gelanceerd tijdens dit jubileum. 

Kortom veel sport plezier met mens en dier.