• Evert Wieldraaijer overleden

Evert Wieldraaijer overleden

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Evert Wieldraaijer overleden

do, 12/13/2018 - 16:58

Op 11 december jl. is keurmeester Evert Wieldraaijer overleden.
Hij was rasgroepkeurmeester voor FCI groep 1 en 2 en was een graag geziene keurmeester binnen de Nederlandse kynologie.

Evert Wieldraaijer heeft zich zijn leven lang verdienstelijk gemaakt binnen allerlei vrijwilligerstaken en voor de kynologie heeft hij een heel belangrijke rol gehad. Hij was o.a. oud-voorzitter van KC Arnhem later erelid, hij was oud-voorzitter van de bekende Pinkstershow waar hij zich vele jaren voor heeft ingezet.
Ook binnen de VKK (Vereniging Kynologische Keurmeesters) is Evert van groot belang geweest. Hij heeft zich met zijn team ingezet voor vernieuwing en verbetering van het opleidingen- en examenbeleid voor exterieurkeurmeesters. De aanzet hiervoor is zo'n vijftien jaar geleden gegeven en werpt sindsdien in positieve zin zijn vruchten af. 

Evert Wieldraaijer was een graag geziene keurmeester die altijd bereid was nieuwe fokkers en keurmeesters met raad en daad bij te staan. Ook op dit vlak zijn velen hem schatplichtig.

Zijn onvermoeibare inzet op vele gebieden werden breed gewaardeerd: Evert was Lid in de Orde van Oranje-Nassau, drager van de Gouden Erespeld en de Gouden draagpenning van de Nederlandse Kynologie.
Van zijn woonplaats Arnhem was Evert Wieldraaijer ereburger vanwege zijn jarenlange inzet voor de kynologenclub ter plaatse en wat dat betekende voor het lokale verenigingsleven.
Zijn innemende persoonlijkheid zal gemist worden.