• Boneguard meest innovatieve dierenproduct

Boneguard meest innovatieve dierenproduct

Leestijd
2 minuten
Tot nu toe gelezen

Boneguard meest innovatieve dierenproduct

di, 11/21/2017 - 12:29

Gisterenavond heeft tijdens een groots gala de uitreiking van de Dutch Pet Awards plaatsgevonden. De zes Dutch Pet Awards werden uitgereikt aan personen en bedrijven die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de dierenbranche. De negenkoppige jury had zorgvuldig een keuze gemaakt uit de vele aanmeldingen.

De jury bestond onder andere uit Lr. Marinus Pannevis (Voorzitter Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren), Drs. Erik Gostelie (Voorzitter Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren), Drs. Ingeborg de Wolf (Directeur Raad van Beheer) en Drs. Atjo Westerhuis (Directeur EduPet)

DSZ Award

Winnaar van de negende DSZ Award voor speciaalzaken werd Via Natura. In het juryrapport werd de scherpe keuze voor een specialisme geroemd, die vervolgens consequent wordt uitgevoerd in assortimentskeuzes, advies en samenwerking met een dierenarts met gratis consulten. De heldere propositie wordt beloond door de consument met prima resultaten.Zoo & Zo verdiende een eervolle vermelding voor het lef dat getoond wordt om een dergelijk grootschalig concept met focus op beleving neer te zetten. De vernieuwing en professionaliteit zijn een inspiratie voor de branche.

DAP Award

MARKdierenarts uit Vleuten werd winnaar van de eerste DAP Award, voor dierenartsen. Volgens de jury hebben zij een duidelijke strategie/visie waarbij medewerkers een voorname rol innemen. De praktijk is onderscheidend in klantcontact en follow up na behandelingen en toont maatschappelijke betrokkenheid. Empathisch vermogen krijgt vorm door klanten transparant te informeren over behandelingen/operaties door dit fotografisch of per video vast te leggen. MARKdierenarts hanteert educatieve aspecten in het uitoefenen van het vak door kinderen op een speelse en eigentijdse manier te betrekken in de diergeneeskunde.

Innovatie Award

De eerste Innovatie Award werd gewonnen door de Boneguard, een innovatieve houder waarin een kluif bevestigd kan worden. Het laatste stukje bot kan hierdoor niet in de keel van de hond terechtkomen. Bovendien blijft de kluif door het zwaartepunt in de houder weg van de grond. De jury oordeelde: ‘Boneguard lost een veelvoorkomend, praktisch probleem op. Samen met hun optimale service voor gebruikers maakt dit de ultieme winnaar.’

Product/Dienst Award

De eerste Product/Dienst Award ging naar de Stichting OOPOEH. Het juryoordeel luidt: ‘Wij concluderen dat deze service op een bijzondere manier ouderen in de samenleving verbindt. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een win-win is voor 55 plussers, de niet 55 plussers met een hond, en voor de honden zelf. Het initiatief zorgt voor een actief en gezond ouder-worden voor de 55 plusser en geeft ze sociale contacten in hun omgeving. Ook voor de hond is het goed, isolatie van honden wordt tegengegaan.’

Keten Award

Dierspecialist won de Keten Award en is volgens de jury een voorbeeld voor de branche. Zij geeft nieuwe impulsen en is een unieke organisatie, waarbij het evenwicht gehouden wordt tussen vrijheid in ondernemershap van de franchisenemer en een zeer duidelijke identificatie met de waardes en beloftes van de Dierenspeciaalzaak keten naar hun ondernemers en klanten. Met aantoonbare goede resultaten als gevolg.

Talent Award

De eerste Talent Award ging naar Matthijs Heijstek. In zijn afstudeerjaar op Aeres Hogeschool Dronten schreef Matthijs een scriptie over de prestaties van de gemiddelde dierenartspraktijk in Nederland. Het onderzoek geeft inzicht in de ontwikkelingen in de huidige veterinaire markt, is volledig toepasbaar voor dierenartspraktijken en sluit aan bij de actuele ontwikkelingen in de markt. De jury concludeerde dat Matthijs beschikt over uitstekende presentatie skills, inhoudelijk zeer bekwaam is en zich overtuigend en met zeer veel knowhow presenteerde.