vlees

Rauw voer bevat multiresistente bacteriën

Onderzoek naar droog- versus rauw voer blijft doorgaan

Rauwvoerders hebben nauwelijks last van besmetting

Uit een uitgebreid internationaal onderzoek van de Universiteit van Helsinki blijkt dat eigenaren van honden rauw voedsel niet beschouwen als een aanzienlijk groter infectierisico in hun huishouden

Zweeds onderzoek: te veel bacteriën in rauw vleesproducten

Opnieuw is er een onderzoek, uit Zweden deze keer, waarin wordt gewaarschuwd voor het ondeskundig gebruik van rauw vlees als hondenvoeding.

Radar gebruikte onbetrouwbare methode

Op 3 september besteedde het televisieprogramma Radar aandacht aan hondenvoeding, en meer specifiek aan het gehalte schildklierhormoon in verse voeding.

Onderzoekers zien voordelen in vleesvoeding

De voor- en nadelen van vers vlees voeren aan je hond liggen de laatste tijd onder een vergrootglas. Er worden risico’s onderzocht, maar er zijn ook voordelen.

Honden gaan voor vet, katten voor koolhydraten

Honden worden eerder aangetrokken tot vetrijk voedsel, maar katten duiken met nog meer enthousiasme op koolhydraten.

Rauw vlees is ziekmakend… ja, soms

Net zo voorspelbaar als de discussies rondom Zwarte Piet en vuurwerk is die rondom vers voeren en brokken, elk jaar duikt de discussie wel weer op.

Dibevo wil keurmerk voor vers vlees

Dierenwinkel-brancheorganisatie Dibevo is bezig met het ontwikkelen van een keurmerk Voor vers, rauw vlees (BARF).  Dat maakt de organisatie in een persbericht bekend.

Dieet met veel vlees is beter voor je hond

Een dieet met veel vlees is het beste voor je hond.  In ieder geval stukken beter dan het meer “menselijke” dieet met veel koolhydraten.