• Respecteer de gedragsregels!
Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Respecteer de gedragsregels!

Tue, 07/17/2018 - 21:57

Het is bekend dat er steeds vaker negatieve berichtgeving is over hondenshows. De exposanten, en zeker die uit Nederland, zijn echter hondenliefhebbers en er hard voor werken het een hobby te maken en te houden waaraan zowel eigenaar als hond plezier beleeft.

In andere landen heersen echter andere culturen en gaan mensen vaak anders met honden om. Maar wie aan Nederlandse shows meedoet dient zich aan de hier geldende regels te houden.
De organisatie van Dogshow Maastricht heeft extra aandacht gevraagd voor de hier geldende gedragsregels, een initiatief dat Dogzine graag ondersteunt. Dogshow Maastricht vindt plaats op 29 en 30 september.
De Raad van Beheer en de organisatie van Dogshow Maastricht hebben gezamenlijk een publicatie gemaakt die de regels die we hier in Nederland hanteren nogmaals benadrukken. U kunt die publicatie hieronder lezen.

De laatste tijd worden we – organisatie en exposanten – regelmatig aangesproken op de wijze waarop wij op hondententoonstellingen met onze honden om gaan. U en wij weten dat wij – als gepassioneerde hondenliefhebbers – er alles aan zullen doen dat onze honden zich ook op een hondenshow prettig voelen. Echter, niet iedereen is het met ons eens dat een hondenshow een sfeervol en verantwoord evenement voor mens én hond is. Daar kunnen we met z’n allen iets aan doen. SAMEN kunnen we er voor zorgen dat onze honden goed verzorgd worden, ze voldoende uitgelaten worden en ze op een correcte wijze op de show worden voorbereid en in de ring voorgebracht. Geef mensen geen gelegenheid om uw en onze hobby ter discussie te stellen en werk daarom mee aan de volgende gedragsregels

  • Laat uw hond niet te lang op de trimtafel staan of liggen. Het gebruik van een galgje is absoluut verboden.
  • Laat uw hond(en) niet in de auto achter.
  • Leg niet meer dan twee kleine honden of één (middel)grote hond in één Bench.
  • Het gebruik van een kooi met roosterbodem is absoluut verboden.
  • Honden in een Bench dienen gedurende de hele dag de beschikking te hebben over voldoende vers drinkwater.
  • Voorbrengen met een losse lijn en optillen van de hond op een diervriendelijke wijze en niet optillen via de lijn (halsband) of aan vel en staart.
  • Honden die worden opgetrokken door middel van een strakke lijn zullen van deelname worden uitgesloten.

Ook het ringpersoneel is op de hoogte van deze regels en worden verzocht er op toe te zien dat men zich er aan houdt.
Voor mensen van buiten Nederland zijn deze regels lang niet altijd vanzelfsprekend namelijk.
Om die reden zijn de regels ook beschikbaar gesteld in het DuitsEngelsSpaans en Frans.
 

 

bron

Bron: Raad van Beheer