• Hond wacht anderhalf jaar op dode baas
Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Hond wacht anderhalf jaar op dode baas

Mon, 07/15/2019 - 11:25

Al anderhalf jaar zit een witte hond dag in dag uit in de berm bij het Griekse stadje Nafpaktos. Hij wacht op de terugkeer van zijn baas. Tevergeefs, want die is anderhalf jaar geleden overleden.

De hond wacht bij het monumentje dat in de berm werd opgericht op de plek waar de man, Haris, omkwam bij een verkeersongeval met een cementmolen. Haris 'dood verraste de gemeenschap omdat zijn broer slechts een paar jaar eerder in de buurt was gestorven.

De inwoners van het dorpje richtten het bermmonument op op de plaats van het ongeluk, ongeveer 10 kilometer van zijn huis. En sindsdien blijft de hond van Haris de hele dag bij het monumentje staan wachten tot zijn eigenaar thuiskomt.

Verschillende inwoners van Nafpaktos hebben geprobeerd de hond een nieuw thuis te geven, maar hij keert altijd terug naar het monument van zijn baas. Sindsdien hebben ze het opgegeven en een kleine schuilplaats gemaakt met een deken voor hem, en geven hem eten en drinken.
Hoewel de naam van de hond niet bekend is, noemen sommigen hem de "Hachiko van Nefpaktia", naar de beroemde hond uit Japan.