• Roedel niet weg te krijgen voor ziekenhuis waar hun baas ligt
Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Roedel niet weg te krijgen voor ziekenhuis waar hun baas ligt

Thu, 01/10/2019 - 14:15

Aan één trouwe hond die op zijn baasje wacht voor het ziekenhuis zijn we bijna al gewend, maar in de Braziliaanse stad Cianorte doen ze het in de overtreffende trap. Nadat een dakloze man getroffen werd door een (lichte) beroerte en naar het lokale ziekenhuis vervoerd was, bleven zijn zes (!) honden ruim een dag, tot de man weer ontslagen werd, voor de deur van het hospitaal wachten.

Lokale dierenbeschermingsorganisaties legden de wachtende honden op foto en video (hieronder) vast.  Vrijwilliger Simone Ziliane van een van die organisaties zei dat de honden de ambulance volgden die Luiz naar het ziekenhuis bracht en vervolgens urenlang voor het ziekenhuis lagen te huilen.

"De honden waren wanhopig. Op donderdagochtend, toen Luiz werd ontslagen en met zijn broer via een andere deur het ziekenhuis verliet, bleven de honden bij de ingang van het ziekenhuis. Een van de vrijwilligers van de dierenbescherming moest Luiz bij het huis van zijn broer ophalen en hem naar de plaats brengen waar de honden waren om ze zo weer bij de ziekenhuisdeur weg te krijgen.”

Luiz is al meer dan 20 jaar dakloos en de zes honden zijn net zijn familie. Hij heeft psychiatrische problemen en kan niet samenleven met zijn broers en zussen.

"We hebben een tijdje geleden een heel eenvoudig huis voor hem gehuurd, met een grote tuin voor de honden, maar hij accepteerde het huis niet, hij zei dat zijn huis de straat is. De honden werden ook naar een kennel gebracht, die een vrijwilliger van de NGO had gevonden, maar ze sprongen over de muur en gingen Luiz achterna. De honden zijn nooit ver van hem vandaan, "  aldus vrijwilliger Simone.

Terwijl Luiz steun krijgt van vrijwilligers om te eten en een ruimte om te baden, geeft de organisatie Amigos de Patas de honden eten. Volgens Simone zijn de dieren gecastreerd, gevaccineerd, ontwormd en gechipt.

Simone zegt dat Luiz niet bij zijn broer thuis is gebleven, maar afgelopen vrijdag al weer op zijn plek op straat was, met zijn honden.