• Vereniging Ringmedewerkers ter ziele
Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Vereniging Ringmedewerkers ter ziele

Sat, 02/23/2019 - 17:18

Wie probeerde een opleiding tot ringmedewerker te doen via de Vereniging Ringmedewerkers Nederland kwam de afgelopen tijd niet ver. De VRN was stil, heel stil. Er waren al eerder problemen geweest op bestuurlijk niveau en het bestuur was in zijn geheel opgestapt. Hiervoor waren nieuwe mensen in de plaats gekomen, in maart 2018. Maar het liep nog steeds niet soepel.

Al snel haakte een der commissarissen af, zodat er nog vier bestuursleden over waren. En binnen die vier mensen bleek er een groot verschil van inzicht over de te volgen koers te bestaan. De partijen waren verdeeld, zodat de persoon met de afwijkende mening besloot haar functie neer te leggen.
Maar het bleek sukkelen, mede doordat de voorzitter gezondheidsproblemen kreeg. Het gevolg was uiteindelijk dat een terugblik leerde dat er het afgelopen jaar – en wellicht zelfs nog iets langer dan dat – geen activiteiten waren ondernomen richting de leden. Maar het bleek niettemin dat het merendeel van de tentoonstellingsorganiserende verenigingen hun ringmedewerkers ofwel zelf regelt, ofwel dat regelt via zusterverenigingen.

De gevolgtrekking die kan worden getrokken is dat de VRN geen functie (meer) heeft. Om die reden heeft het bestuur van de VRN laten weten op de komende Algemene Ledenvergadering, die 31 maart zal plaatsvinden, het voorstel “Ontbinding Vereniging” aan de leden voor zal leggen. Hiervoor is tweederde van de leden van de VRN benodigd.
Als dit niet gehaald wordt dan kan er een andere procedure gevolgd worden: middels een BALV wordt dan alsnog een besluit genomen. Mocht er worden gekozen voor voortbestaan van de VRN, dan zijn er enkele mensen bereid zich hiervoor in te zetten. Op 31 maart zal het besluit dus vallen. Wie meer wil weten kan op de website van de VRN kijken.
We houden u op de hoogte.