• Nieuw Australisch record "pups" is 21 stuks
Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Nieuw Australisch record "pups" is 21 stuks

Thu, 04/30/2020 - 16:32

Nee, het is geen wereldrecord, maar desondanks een flinke prestatie en een Australisch record.

Op 20 april was het de Mastino napoletano “Shadow” die 21 pups ter wereld bracht, daarmee drie pups minder op de wereld brengend dan het wereldrecord, dat ook op naam van een Mastino napoletano staat. Het wereldrecord “natuurlijke geboorte” staat op 21.

In dit geval besloot de eigenaar na 3 pups thuis, waarbij één pup overleed, en vier uur zonder verdere geboorteactiviteit, de dierenarts in te schakelen. Deze nam direct röntgenfoto’s  om te zien of er nog meer puppy's onderweg waren, en ontdekte daarbij dat er nog zeker 10 pups aanwezig waren. Uiteindelijk verzamelden zich 10 dierenartsen rondom de bevallende teef om uiteindelijk 18 pups ter wereld te brengen, na de drie die al geboren waren.  Van de 21 pups bleven er 18 in leven.  De moeder maakt het goed.

Meer pups zitten er overigens niet in voor Shadow. Toen dierenartsen de baarmoeder van de vierjarige hond openden om de keizersnede uit te voeren, ontdekten ze een enorme hoeveelheid bloed, en doordat de bloeddruk van de hond snel daalde werd een levensreddende ovariohysterectomie (chirurgische verwijdering van de vrouwelijke voortplantingsorganen) uitgevoerd.

Foto: Animal Emergency Service