• Hond blijft tot het einde bij stervend giraffe-vriendje
Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Hond blijft tot het einde bij stervend giraffe-vriendje

Sun, 12/08/2019 - 15:33

Foto’s van de ongewone vriendschap tussen een baby-giraf en een Mechelaar hielden  mensen wekenlang in de ban. Helaas, het mocht niet baten, de in het wild verlaten babygiraf is overleden. Medewerkers van het opvangcentrum in Zuid Afrika lieten dat via hun Facebookpagia weten.  De giraf, Jazz, stortte in na een hersenbloeding, zei het Rhino Orphanage in de provincie Limpopo.

"Ons team is diepbedroefd," aldus het opvangcentrum. "De laatste twee dagen voordat hij overleed, begon Jazz onstabiel op zijn benen te worden en erg afwezig,  bijna alsof hij niet alles registreerde. Hij stortte plotseling in en we konden zien dat het bloed zich in zijn ogen begon te verzamelen."

De babygiraf was enkele weken geleden, slechts enkele dagen na zijn geboorte, in het opvangcentrum aangekomen. Een boer vond hem in het wild, zwak en uitgedroogd en belde het centrum om hulp. In het opvangcentrum ontstond er onmiddellijk een band tussen de hond en de giraffe.

De Facebook-pagina van het weeshuis bevatte tientallen foto's die de voortgang van Jazz tijdens zijn weken in de faciliteit documenteerden. Ze toonden de babygiraf en zijn vriend naast elkaar slapen op dekens en samen buiten wandelen.

Toen de giraf ziek werd, leek Hunter, zoals de hond heet,  te beseffen dat er iets mis was en verliet hij de zijde van de babygiraf niet. De hond was daar toen de giraf stierf en zat urenlang voor de lege ruimte voordat hij naar zijn verzorgers ging voor troost.

Medewerkers van het weeshuis waren ervan uitgegaan dat de moedergiraf de baby om een ​​reden had verlaten en een ziekte vermoedde. "We weten eindelijk dat Jazz geen slechte girafmoeder had die hem verliet",aldus het centrum. "Ze wist het gewoon." De giraf werd dicht bij het opvangcentrum begraven

Een laatste foto toonde Hunter voor de gesloten deur van de kamer waar hij en de giraf samen tijd hadden doorgebracht. Het opvangcentrum besteedde ook aandacht aan de loyaliteit van Hunter. "Hij bleef tot het einde en nam afscheid", stond er. "Wat een brave jongen."

 

foto's bij dit artikel afkomstig van de Facebook-pagina van de Rhino Orphanage