• Noodklok luidt voor Stichting Dierenbescherming Curaçao
Leestijd
2 minuten
Tot nu toe gelezen

Noodklok luidt voor Stichting Dierenbescherming Curaçao

Fri, 05/11/2018 - 12:57

Het gaat helaas niet goed met de financiële situatie van de Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC). Hieronder valt het Dierenasiel in Parera. De situatie is inmiddels dusdanig nijpend, dat via een noodgreep nog geprobeerd wordt om de eindjes aan elkaar vast te knopen.
Deze noodgreep bestaat nu uit het kosteloos laten adopteren van de meer dan 100 honden en meer dan 100 katten. Er is simpelweg geen geld meer om voldoende voedsel te kopen voor ze.

Aldus de SDBC: 
Vanaf maandag 14 mei kunnen alle mensen die geïnteresseerd zijn in het adopteren van een hond of kat helemaal gratis een dier komen halen bij het dierenasiel in Parera. Alle geïnteresseerde dierenliefhebbers of organisaties die dieren opvangen en nog ruimte hebben kunnen ook honden en katten komen halen. Alle honden en katten die geadopteerd of opgevangen worden door derden zullen gesteriliseerd/gecastreerd en gevaccineerd afgeleverd worden.
Stichting Dierenbescherming Curaçao probeert hiermee het dierenaantal in het asiel drastisch te verlagen en dus hiermee ook de kosten om het voortbestaan van het asiel zoveel mogelijk te verlengen.

Het is natuurlijk geen fijn idee dat er geen geld wordt gevraagd voor deze dieren. Vooral omdat er dan wellicht, zoals gesteld in diverse media, de verkeerde mensen op af zouden kunnen komen. Hoewel, de mensen kennende, zal er niet zomaar een dier worden meegegeven. Tenslotte staan deze mensen nog steeds dieren lievend in het leven. De normale prijs voor een asieldier is overigens al niet heel hoog. Voor een hond wordt ANG 80,- gevraagd en voor een kat ANG 35,- Dit is omgerekend ongeveer € 37,- voor een hond en € 16,- voor een kat. Voor Europese begrippen is dit erg weinig en toch is het een probleem om deze dieren in een huiselijke situatie te plaatsen.

Ondertussen worden er diverse activiteiten georganiseerd om geld op te halen en mensen doneren geld aan de stichting. Ook komen mensen voer brengen naar het asiel en dat is natuurlijk geweldig, maar het neemt niet weg dat het daarmee niet direct is opgelost. Vanuit de regering is de afgelopen jaren steeds minder bijgedragen aan de stichting qua financiële ondersteuning, maar het dumpen van dieren gaat gewoon door. Het lijkt dweilen met de kraan open.
De ene dag wordt er een post geplaatst dat er echt geen dier meer bij kan en de volgende dag staat er een doos met 14 pups voor de deur en een dag later nog wat kittens. Wat doe je dan? Weer op straat zetten, opvangen, maar alles zit voller dan vol. In laten slapen dan maar, terwijl het op zich gezonde dieren zijn? Dit is dagelijkse problematiek.

Nu hoor ik al stemmen, maar doen ze dan niets aan sterilisatie acties. Jazeker, die zijn er regelmatig en via een andere stichting kunnen mensen zelfs hun huisdier gratis laten steriliseren, maar helaas blijkt het niet voldoende te zijn, gezien het aantal dumpingen van honden en katten.
Maar er komt een nieuwe stichting op het eiland, dat heeft ook al in de media gestaan. Dat klopt, alleen is dat nu nog slechts een leeg terrein. Voor nu is het dus een kritieke situatie.

Er zijn ook mensen die met allerlei kleine acties of door nieuwe bankrekeningnummers te openen proberen geld in te zamelen voor dit doel, echter de SDBC vraagt dringend om geld alleen naar hun rekening te storten, zodat het geld ook gegarandeerd naar de juiste stichting gaat.

Aldus de SDBC:
Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC) heeft kennis genomen van acties van personen en organisaties met het doel het inzamelen van geld voor ons noodlijdende asiel. Hierbij wordt gevraagd om het geld te storten op een rekening die NIET van SDBC is.

Hoe goed deze acties ook zijn bedoeld, wij kunnen helaas niet accepteren dat de naam van SDBC en haar nood gebruikt worden om geld in te zamelen, dat op een andere rekening dan die van de SDBC wordt gestort. Anders kunnen wij niet garanderen dat het gedoneerde geld geheel voor het bedoelde doel gebruikt zal worden.

Wij waarderen deze acties zeer, maar verzoeken de donateurs het geld alleen op een van de rekeningen van SDBC te storten of anders een cheque uit te schrijven slechts op naam van Stichting Dierenbescherming Curaçao en niet anders.

Onze bankrekeningen zijn:

BANKREKENING NEDERLAND

ING Bank IBAN nummer NL33INGB0004270530 Leeuwarden, Nederland

BANKREKENINGEN CURAÇAO

Maduro & Curiel’s Bank # 28449007
Swift/Bic: MCBKCWCU

Royal Bank N.V. # 1241184
Swift/Bic: RBTTCWCU

Giro Bank # 1114493
Swift/Bic: GIRCCWCU

Tevens kunt u via onze website www.dierenbeschermingcuracao.com een donatie doen (met PayPal).

 

Bron tekst en foto’s: Stichting Dierenbescherming Curaçao