• Eerste nest Alpenländische Dachsbracke in Nederland
Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Eerste nest Alpenländische Dachsbracke in Nederland

ven, 10/20/2017 - 14:37

De Alpenländische Dachsbracke is een behoorlijk zeldzaam ras. Sterker nog, in Nederland is nog nooit een nest pups geboren! Tot vandaag.

Vannacht werd in een klein dorpje in Gelderland het eerste nest ooit in Nederland geboren. Annelies van Beersum is de trotse fokker.
Het was nog even spannend, want een laatste pupje had problemen en werd helaas levenloos geboren. Maar de rest van het nest is prima gezond: twee heren en een dame.

De Dachsbracke is een kleine, kortbenige jachthond die vooral wordt gebruikt voor het zoeken naar gewond wild en voor speurwerk. Het is een Oostenrijks ras van een type dat al heel lang bekend is. Al in de 19e eeuw werd dit type hond door leden van het Habsburgse huis gebruikt in de jacht. Tegenwoordig zien we de dachsbracke niet veel meer, het is een echt werkhondenras en daarvoor zijn dus echte liefhebbers nodig. Je hoeft geen jachtveld te hebben maar werk dicht bij zijn gebruiksdoel is aan te raden: hij wil graag uitdaging. Het zijn onverschrokken hondjes die graag met hun baas aan het werk zijn.
maura

Dat deze pups goed terecht gaan komen is overduidelijk: fokster Annelies is al vanaf haar vierde bezig met honden en kent als geen ander de behoeften van dit bijzondere ras. Deze pups komen dan ook alle bij mensen die ermee aan het werk gaan. We wensen Annelies, haar teefje en de pups een voorspoedige kraamtijd en een goed en gezond hondenleven.