• Ook honden slachtoffer van Harvey, asiel overstroomd
Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Ook honden slachtoffer van Harvey, asiel overstroomd

mar, 08/29/2017 - 11:24

Orkaan Harvey staat hier bekend om de enorme schade en de dramatische beelden van mensen, ook honden lijden zwaar onder de enorme overstromingen.

Beelden van een aan een paal vastgebonden hond in de Daily Mail schokten Engeland, de hond was achtergelaten in het plaatsje Virginia in Texas, de eigenaren waren verdwenen. Zeer waarschijnlijk is de hond niet moedwillig aan de paal vastgebonden, maar tijdens de overstromingen verstrikt geraakt.De fotograaf van de krant heeft de hond losgemaakt en in droger gebieden bij een opvangcentrum voor dieren achtergelaten.

Foto: Daily Mail
Foto Ruaridh Connellan for Daily Mail

In Houston overstroomde een asiel dat vooral honden heeft die uit high-kill shelters gered zijn. Alle kenels waar zowel katten als honden waren ondergebracht overspoelden en de dieren stonden tot aan de buik of hoger in het water. Reddingsboten die onderweg waren keerden om toen ze begrepen dat ze geen mensen, maar dieren zouden helpen. De opvang, gerund door Kat en Kevin, deed via een bevriende opvang in het (droge) Dallas een oproep om hulp, en inmiddels komen er steeds meer boten van particulieren die zoveel mogelijk honden naar droger gelegen gebieden transporteren. Het is nu nacht in de VS, en het is nog onduidelijk hoeveel dieren nog altijd op hulp wachten. Ruim 100 honden waren gered, 30 waren er nog achtergebleven. Pas in de ochtend, halverwege de middag hier, is het weer mogelijk om meer informatie uit het betrokken asiel te krijgen. Nog altijd wordt er opgeroepen om met aanhangwagens en busjes te komen om de dieren verder  te transporteren, dan wel met boten om de honden die nu nog in de opvang zitten uit het water te krijgen. Ook zoekt men angstvallig gezinnen die een hond kunnen opvangen en buiten het getroffen gebied wonen.

asiel
Het ondergelopen asiel

Het asiel lag overigens aanvankelijk niet in de gevarenzone, maar raakte overspoeld toen de autoriteiten enkele dammen openzetten om het water uit Houston en omstreken sneller af te voeren. Het asiel kreeg geen waarschuwing dat de dammen open zouden gaan.

bron

Daily Mail rescues Lucky, the dog who broke the world's heart Read more: http:…

Facebook over asiel Houston