• Fokker Extreme Bully mag nooit meer honden houden
Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Fokker Extreme Bully mag nooit meer honden houden

mar, 05/23/2017 - 15:19

In de Canadese stad Calgary is een fokker van een zogenaamd “designer ras” veroordeeld tot een boete van 4000 Canadese dollar (2650 euro). Ook mag de man de rest van zijn leven geen honden meer houden.

Bij de fokker, Chun Fat Law, waren vorig jaar 13 honden in beslag genomen van het zogenaamde American Bully type, een ver doorgefokte bulldogachtige, welke vooral gefokt worden voor hun enorme hoofd, brede borst en kromme kleine poten. De visuele “aantrekkingskracht”van deze honden gaat voor, gezondheid wordt niet op gefokt. De honden hebben hierdoor vaak zowel ademhalings- als bewegingsproblemen, vaak ook ernstig. Een andere naam voor deze exotische Bulls is ook wel Toad Bull, oftewel “Paddenbul”.

Toad Bully (niet van deze fokker)
Toad Bully (niet van deze fokker)

De dieren werden op last van de Calgary Humane society in beslag genomen. Deze dierenwelzijnsorganisatie besloot de 13 honden –na ingrijpende operaties- onder te brengen bij nieuwe eigenaren.

Toen medewerkers van het bureau voor onderzoek naar dierenmishandeling bij de fokker binnengingen, aanvankelijk omdat er problemen waren met zijn fokkerslicentie, troffen ze de dieren aan in veel te kleine hokken, vaak in smerige omstandigheden en zonder water. Bovendien waren de honden lichamelijk zo mismaakt dat ze nauwelijks konden ademhalen of bewegen. Zelfs een paar seconden lopen bleek voor veel honden te zwaar.

 

De Toad Bulls zijn de laatste jaren enorm in opkomst in de VS. De zwaar doorgefokte dieren, meestal ook het resultaat van forse inteelt (vader op dochter etc). worden voor astronomische bedragen aangeboden. 5000 dollar of meer is normaal, dekgeld kan tussen de 1000 en 2500 dollar bedragen. Advertenties op Facebook voor dit soort honden zijn ook meestal op uitermate agressieve toon “No money, don’t call” en “I know where to find you”.

In Europa is dit type vooralsnog niet populair. Wellicht het enige voordeel van deze honden is dat bijtincidenten amper zullen voorkomen, de dieren, geadverteerd met ‘blijft gezellig op de bank naast je zitten’, zijn niet in staat om voldoende te bewegen om achter hond of mens aan te gaan. Op shows worden de honden ook alleen uitgestald op lange tafels.

bron

Three million dogs