• Oudste Golden Retriever ooit is 20 geworden
Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Oudste Golden Retriever ooit is 20 geworden

jeu, 07/02/2020 - 11:04

Zijn er nog oudere Goldens bekend?

Speciale hondentaart en bezoek –binnen de COVID-regels-  van vrienden, daarmee vierde Augie (officieel August) haar 20ste verjaardag. Volgens Golden Hearts , het blog die het verhaal van de hond deelde, is Augie daarmee de oudste Golden Retriever ooit. Haar verjaardag was overigens op 24 april van dit jaar.

Er zijn Goldens bekend die 17 of 18 jaar oud werden, en zelfs een paar vermeldingen over 19-jarige goldens, maar Augie is de eerste die de zeer respectabele leeftijd van 20 bereikt heeft.  De GoldHeart Golden Retrievers Rescue in Maryland bevestigde het nieuws en schreef in een Facebook-bericht dat Augie de "oudst bekende, oudste nog levende Golden Retriever!" Augie woont in Oakland, Tennessee.

Augie werd op haar veertiende door de Hetterscheidts geadopteerd nadat ze twee keer was herplaatst. Jennifer Hetterscheidt werkte als intake-directeur bij een reddingsorganisatie voor golden retrievers in Nevada. Zodra ze Augie zag, werd ze verliefd. 'Ze is gewoon lieverd. Er is niets om niet van haar te houden,' zei Jennifer Hetterscheidt tegenover CNN. 'Ze doet graag iets en doet graag niets.'Ik kan me geen leven zonder haar voorstellen'.

Terwijl Augie al een oudere hond was toen ze werd geadopteerd, weerhield dat haar en haar gezin er niet van om roadtrips door het hele land te maken en de hele zomer door te brengen bij het zwembad.Tegenwoordig is Augie langzamer en een beetje minder vast op de poten.

'Ze struikelt af en toe, maar zolang ze grip kan krijgen waar ze is, kan ze opstaan', zegt Jennifer Hetterscheidt. 'Ook al is ze makkelijk te verzorgen, we kijken naar haar als een havik op elk moment dat we wakker zijn.'

Het is onbekend hoe lang Augie nog blijft leven, maar Jennifer Hetterscheidt kijkt al uit naar haar 21e verjaardag.

Foto's: Golden Hearts Facebook