• Hond met dichtgetapte mond in beslag genomen
Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Hond met dichtgetapte mond in beslag genomen

mer, 04/29/2020 - 16:13

Politie in Drenthe treft bizar geval van mishandeling aan

De politie in Drenthe heeft eerder vandaag een hond in beslag genomen omdat ze de herder aantroffen met ducttape rond de bek, ogenschijnlijk om te voorkomen dat de hond zou gaan blaffen. Ook zat het dier vastgebonden aan de CV-buizen. Via Twitter kwam het nieuws naar buiten.

De hond, die in de gemeente Midden Drenthe werd gevonden, was al bekend bij de politie. Die kwam bij het adres om een hercontrole uit te voeren, omdat er eerder problemen waren geweest. De agenten troffen niemand thuis, maar zagen door het raam heen het dier met de tape om de bek zitten.

Daarop is direct toestemming gevraagd om de woning te betreden, toestemming, die door de hulpofficier van Justitie ook direct gegeven werd. Na het verwijderen van een raampje konden ze de hond bevrijden van de tape en losmaken. De hond is direct in beslag genomen en naar een opvangadres gebracht.

De eigenaar van de hond, die nog altijd niet was verschenen,  krijgt een proces-verbaal. Ook zal gekeken worden of de hond nog terug kan naar deze eigenaar, onder stringente voorwaarden, of dat de eigenaar afstand doet van de hond.  Daarvoor zullen nog enkele “goede” gesprekken volgen.

Met de hond, die verder geen uiterlijke tekenen van mishandeling of ander letsel vertoonde, gaat het naar omstandigheden goed, aldus een woordvoerder van de politie Noord-Nederland.

Foto: Twitter @POL_MilieuZWD