• Hond twee keer op één dag verlaten
Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Hond twee keer op één dag verlaten

lun, 01/06/2020 - 13:34

Dat sommige mensen een dier in de steek laten en op straat zetten is al erg genoeg, in Portugal werd kort geleden de overtreffende trap bereikt. Een gehandicapte hond werd op één dag maar liefst twee keer in de steek gelaten.

De hond, die beide voorpoten mist, werd 2 januari jl. door een man naar het asiel in São Leopoldo gebracht. De man die de hond bracht zei dat hij het dier op straat voor zijn bedrijf had aangetroffen. Omdat het dier ondanks zijn handicap in een prima conditie was, meende het asiel dat het dier mogelijk was weggelopen en zijn baasjes op zoek waren naar hem.  Het asiel wilde die familie opsporen, en slaagde aanvankelijk in het vinden van een vrouw die toegaf dat de hond twee jaar geleden van haar was. De vrouw bleek de vriending van de man die de hond naar het asiel gebracht had. Echter, nog voordat de hond was “teruggegeven” werden medewerkers op Social Media geconfronteerd met een video (afkomstig van een bewakingscamera) waarop een vrouw eenzelfde gehandicapte hond uit de auto zet en op straat achterlaat. Inderdaad, voor het bedrijf van haar man.

De medewerkers van het asiel hebben toen direct aangifte gedaan bij de politie. Portugal kent relatief hoge straffen voor dierenmishandeling en vervolging van beide eigenaren is ingesteld.

De hond die TimTim (Portugees voor “Kuifje”) heet, verblijft nog in het lokale asiel. Inmiddels is er een lijst van minimaal 10 gezinnen die Kuifje willen adopteren. Vandaag zijn de eerste gesprekken. De oud-eigenaren zeggen inmiddels dat die video fake is, en dat ze de hond nooit weg wilden doen. Het asiel echter trapt daar niet in.

Foto: Asiel "Sempra"

 

Hond twee keer op één dag verlaten