• Geen Benelux Winner in Luxemburg, wel verwarring
  • Geen Benelux Winner in Luxemburg, wel verwarring
Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Geen Benelux Winner in Luxemburg, wel verwarring

sam, 08/31/2019 - 16:15

Een aantal  gedesillusioneerde  exposanten vandaag (en morgen), want de Herfstshow in Luxemburg is GEEN Benelux Winner. Elkaar tegensprekende websites en communicatie-uitingen zorgen voor de verwarring rondom de 98th International Dogshow in de Luxembourg, hoofdstad van het gelijknamige Groothertogdom.

Nee, de website van de Luxemburgse kennelclub meldt niets over een Benelux Winner. Op de website van de Belgische Kennelclub KMSH is niets terug te vinden over Luxemburg, terwijl op de website van de Raad van Beheer in de Activiteitenagenda staat “Benelux Winner”  en tegelijkertijd  op de webpagina over de Benelux Winner een aantal vraagtekens te vinden is.

De officiële  website van de Benelux Winner is duidelijker: Er is in 2019 geen Benelux Winner in Luxemburg. Dat in tegenstelling tot de –slecht bijgehouden- Facebookpagina Benelux Winner. Of dit een officiële pagina is van de organisatie of een hobbypagina is niet terug te zien. Die melden (op 14 februari) dat er wel een Benelux winner is in Luxemburg, en op vragen van bezoekers of dat klopt, meldt de Facebookpagina 11 weken geleden dit:

Benelux Winner Bonjour,

Je vous donne une réponse sous le contrôle de FCL-Secrétariat <office@uchl.lu>

Le Benelux Winner serait au cours de la 98th IDS qui se tiendra les 31/08/2019 et 01/09/2019.

Cordialement,

Vrij vertaald staat daar dat “De Benelux-winnaar zou tijdens de 98e IDS worden gehouden op 31/08/2019 en 01/09/2019.” De pagina meldt dat na contact met het secretariaat van de Luxemburgse Kennelclub.

Het lijkt dus op een behoorlijk communicatief probleem, waarbij organisaties los van elkaar zaken melden of juist niet melden. De standaard inschrijfpagina’s van onlinedogshow.eu en doglle.com maken geen melding van een Winner-titel.

Update 2 september 2019:

Eind september gaan de kennelclubs van België, Luxemburg en Nederland in overleg over de Benelux-Winnershows, met name over de verwarring rondom deze laatste show in Luxemburg. Dat meldt de Facebookpagina Benelux Winner, waar alle andere posts (zie afbeeldingen) inmiddels zijn weggehaald. De Facebook-pagina meldt letterlijk:  "Discussie voeren via FB levert niet echt een oplossing op dit moment. Daarom willen wij iedereen die in Luxemburg een uitslag heeft gehaald waar normaliter een Beneluxtitel aan verbonden zou zijn, vragen om een e-mail te sturen aan: beneluxwinner@raadvanbeheer.nl
Deze komen dan centraal binnen en we kunnen u dan ook persoonlijk informeren over de uitkomst van het overleg van het overleg van eind september. 
Graag een scan/kopie (niet groter dan 3MB) meesturen, want we wetenop dit moment niet of de officiele uitslagen beschikbaar zullen komen. 
S.v.p. alleen emails sturen over behaalde resultaten en niet om een discussie hierover aan te gaan. S.v.p. ook niet verwachten dat uw emails direct beantwoord zullen worden, want die tijd kunnen we beter gebruiken om een oplossing te vinden.
 "