• United Airlines weer in de fout
Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

United Airlines weer in de fout

Sun, 03/18/2018 - 17:48

United Airlines heeft niet de beste week van het jaar.
Op maandag overleed er een Franse bulldog omdat de stewardess erop stond dat het dier in de bagageruimte boven de stoelen zou worden opgeborgen. Dat gebeurde, en het kostte het dier zijn leven door water- en zuurstofgebrek.

Op dinsdag kwam een familie hun hond, die in de bagageruimte was vervoerd vanwege zijn afmetingen, ophalen. Maar uit de reisbench kwam geen Duitse herder. Er verscheen een Duitse dog. Na controle van de papieren bleek dat de Duitse dog op weg hoorde te zijn naar Japan. Maar hij stond in Kansas City, en daarmee was het dus aannemelijk dat de Duitse herder inmiddels onderweg was naar het land van de rijzende zon. De verwisseling is inmiddels opgelost en de dieren zijn weer terug bij hun respectieve eigenaars.
Maar de week was nog niet om.

Op donderdag werd een vlucht van Newark naar St. Louis omgeleid omdat er een verstekeling aan boord bleek te zijn: een hond. Het dier was op weg naar Ohio maar werd op het verkeerde vliegtuig ingeladen. United Airlines besloot de snelste weg te kiezen om deze fout te herstellen en dat betekende dus dat het vliegtuig werd omgeleid. De aanwezige passagiers, naar verluidt 33 mensen, kregen een compensatie voor de vertraging, die ruim twee uur bedroeg, het dubbele van de oorspronkelijke reistijd. De vluchttijd was verlengd van twee naar ruim vier uur. De hond was verder ongedeerd.