• Lobke apporteert voor kanker
Leestijd
2 minuten
Tot nu toe gelezen

Lobke apporteert voor kanker

Tue, 02/12/2019 - 15:48

Op 3 maart vindt de 4e Pink Workingtest plaats. Voor de één een begrip, voor de ander onbekend. De Pink Workingtest is een jachthondenwedstrijd speciaal georganiseerd om geld op te halen voor het KWF. Tijdens deze wedstrijd moet de hond dummy’s zoeken,ophalen en bij de baas (voorjager) brengen. De verschillende proeven tijdens deze wedstrijd zijn door bos, veld en water. In totaal moeten er 5 proeven worden afgelegd waarbij per proef 2 dummy’s moeten worden binnen gebracht. Voor wat extra aandacht voor deze bijzondere test laten we de komende weken een van de deelnemers aan het woord:

"Ik ben Monique van Oudheusden en ben de gelukkige eigenaar van een Wetterhoun reu (Bauke) van 3 jaar en een Wetter/Stabij teefje (Lobke) van bijna 5 jaar. Door een Wetterhoun-fokker waar ik goed bevriend mee ben, kwam ik met jachthondentraining in aanraking en dat doe ik nu nu zo’n 1,5 jaar met beide honden.
Ik ben gestart met privétraining met beide honden. Daarna ben ik overgestapt naar een erkende jachthondenschool waar ik wekelijks kon trainen, ook weer met beide honden. Sinds kort train ik daar met een hond tegelijk, om en om, zodat ik nog meer kan focussen. Hiervoor heb ik nooit met mijn honden cursussen gevolgd, maar wel de commando’s aangeleerd die ik belangrijk vond, bijvoorbeeld uit praktische overwegingen of uit veiligheid.
Bij jachthondentraining leerde ik veel nieuwe commando’s en is het onder appel hebben van mijn honden erg belangrijk. Van daar uit zijn we stap voor stap het apporteren gaan trainen. Dit alles op een positieve manier, waarbij we trainen op succes, zodat het stimulerend voor de honden is om voor mij te willen werken. Voor mij en mijn honden was alles nieuw en al snel merkten we dat we dit leuk vonden om te doen en smaakte naar meer. Ik ben graag buiten in de natuur en loop met mijn honden in losloop natuurgebieden waar we tijdens het wandelen prima tussendoor kunnen trainen. Inmiddels is deze vorm van trainen met mijn honden echt mijn passie geworden.

Via de genoemde fokker werd ik geattendeerd op het bestaan van de Pink Workingtest. Lobke heeft enorm veel passie om te werken en apporteren en heeft in de 1,5 jaar dat wij samen jachthondentraining volgen veel progressie gemaakt.
Ik bedacht hoe gaaf het zou zijn om met haar aan deze bijzondere Workingtest mee te kunnen doen. Vanuit mijn werk als verpleegkundige in een ziekenhuis word ik veel geconfronteerd met mensen die de diagnose kanker te horen hebben gekregen. Voor onderzoek naar kanker en behandeling hiervan is heel veel geld nodig en om samen met mijn hond hier een bijdrage aan te kunnen leveren, sprak mij enorm aan!

Via de Facebook-pagina van de Pink Workingtest heb ik bekeken hoe ik mij hiervoor kon inschrijven. In totaal kunnen er 80 combinaties deelnemen. Afhankelijk van het niveau van de hond kon ik kiezen op welk niveau ik wilde inschrijven. Inmiddels wist ik dat deze Workingtest zeer geliefd is en ik dus razendsnel moest typen, direct vanaf de opening van de inschrijving. Dat hield dus in startklaar zitten achter mijn toetsenbord met alle benodigde gegevens paraat en hopen dat het lukt om erbij te komen…

Op 13 december om 19:00 uur werd de inschrijving geopend en zo gezegd zo gedaan qua paraat zitten…… De spanning liep behoorlijk op en met bevende vingers zat ik achter mijn toetsenbord…. yesssss, we zitten erbij! Samen met mijn kanjer Lobke mag ik op 3 maart deelnemen aan deze bijzondere Workingtest.

In de aanloop naar deze Pink Workingtest laat ik nog regelmatig weten hoe Lobke en ik ons hierop voorbereiden. Mocht je via ons het KWF willen sponsoren dan kan dit door hier te klikken."


Dit artikel is een premium-artikel,beschikbaar voor abonnee's van ons blad en website-abonnee's. Het vervolg van dit artikel kunnen abonnees lezen.

Wilt u toegang, kijk dan hier voor de mogelijkheden