• Zilver voor Stefan Donker na voortijdig einde WK
Leestijd
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Zilver voor Stefan Donker na voortijdig einde WK

Fri, 02/01/2019 - 15:20

De weersomstandigheden, te veel sneeuw, hebben een voortijdig einde gemaakt aan de wereldkampioenschappen voor sledehonden (in de sneeuw) in het Franse Bessans.

De organisatie besloot vandaag het merendeel van de wedstrijden af te lassen. Helaas, voor Stefan en Ilse Verschoor-Donker betekende dat dat de stand van gisteren, donderdag, tevens de eindstand werd.   Wel een mooie eindstand, het zilver op de WK. Alleen Renata Válková uit Tsjechië wist het Nederlandse team voor te blijven, met ongeveer 2 minuten. Een derde dag had die stand kunnen veranderen, maar helaas mocht dat niet zo zijn. Desondanks een prestatie van wereldklasse voor Stefan en Ilse!  Via Facebook maakte Stefan melding van de eindstand “The dogs are still fit and did a great job. The team is really strong we saw yesterday, and we are proud of them how they raced the last 2 days.Its To bad we have these snow conditions because we like the 3 day race. congrats to Renata Valkova ( 1ste place) and Julie Bloch (3the place).”

stefan donker
foto: Jana Marekova  via Facebook

In de zes honden noordse rassen bleef Bartjan Nieuwerf ook na de tweede –en dus laatste- dag op de achtste plek. Rob Mossinkhof moest wel terrein prijsgeven, hij eindigde op een 12e positie.

Voor Roderick Glastra, die na de eerste dag aan de leiding ging, ging het op de tweede dag aanmerkelijk minder. In de 8-hondenklasse kreeg hij te maken met een niet fitte, zieke hond, waardoor hij dag 2 met 7 honden moest starten. Halverwege de race viel er nog een hond uit,, die mee verder moest op de slee. “De lopers waren vanmiddag enthousiast en oogden redelijk fit, dus met het clubje van 7 naar de start gegaan. Na ongeveer 8 km Konan in de sleezak moeten doen en de wedstrijd met 6 moeten vervolgen. Waarvan Owen het ook heel erg zwaar had maar wel de race uit kon lopen. Dit alles resulteerde in zoveel tijdverlies dat de nummer 2 ons team ingehaald heeft. Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we morgen niet starten. “

Dat uit de race stappen bleek niet nodig, en door het verder cancellen van de strijd eindigde Roderick Glastra alsnog op een derde plek. “Ondanks tegenslag, toch de derde plaats. De honden hebben die bronzen medaille dubbel en dwars verdiend! Overigens beginnen ze al weer aardig op te knappen, gelukkig!” aldus Glastra op Facebook.

In de vier-hondenklasse eindigde Stefan Goris uit België op de zesde plek. Nog onwetend van de afgelasting liet Goris weten dat “Very proud on this result!! Without my super lead dog, Flauw, and with 1’10” lost the first day we took even 6th place on the world championship! Could have been 4th, but okay.. still very happy”.

Marjolein Bil eindigde in haar klasse op een 23-ste plek.