• Veel aluminium, chroom en molybdeen in hondenvoeding
Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Veel aluminium, chroom en molybdeen in hondenvoeding

Fri, 01/04/2019 - 13:49

In hondenvoer, in de Verenigde Staten althans, zitten hogere concentraties van aluminium en andere zogeheten trace  minerals dan de hoeveelheid die normaal door mensen wordt gegeten. Dat blijkt uit een wetenschappelijke analyse. Dagelijkse porties hondenvoer bevatten bijvoorbeeld ongeveer 38 keer de hoeveelheid aluminium die mensen gemiddeld per dag consumeren. Chroom, molybdeen, aluminium en andere mineralen komen in kleine hoeveelheden voor in zowel menselijke als huisdierenvoeding. Wetenschappers noemen deze stoffen ultrasporenmineralen.

De onderzoekers konden echter niet zeggen of die ultra-sporenelementen een bedreiging kunnen vormen voor de gezondheid van honden. Eerder onderzoek heeft geen gevaarlijke hoeveelheden van die stoffen in honden aangetoond, hoewel sommige stoffen problemen veroorzaken in hoge doseringen bij andere dieren, inclusief de mens.


Dit artikel is een premium-artikel,beschikbaar voor abonnee's van ons blad en website-abonnee's. Het vervolg van dit artikel kunnen abonnees lezen.

Wilt u toegang, kijk dan hier voor de mogelijkheden