nationaal erkende rassen

Nieuw ras erkend: de Franse krulhaar, meerkleurig

Op 11 augustus kreeg de Nederlandse Poedelclub een verheugend mailtje binnen: de aanvraag voor nationale erkenning van de Chien particolore à poil frisé, in het Nederlands Franse

Ook Luxemburg laat Nationaal Erkende Rassen toe

Het is geluidloos doorgevoerd, maar ook Luxemburg, de Fédération Cynologique Luxembourgeoise, laat nu honden uit “groep 11”, oftewel de Nationaal Erkende Rassen toe, rassen die in

American Hairless terrier nationaal erkend

Enkele maanden geleden werd de aanvraag opgesteld voor voorlopige erkenning in Nederland van de American Hairless terrier.

Deze rassen mogen showen in België...

Via Facebook is zojuist de complete lijst van hondenrassen, nationaal erkend, beschikbaar gekomen die voortaan in België niet alleen kunnen showen, maar ook in het stamboek kunnen worden opgenomen.

Belgie laat nationaal erkende rassen ook toe op shows

Ook België gaat honden van nationaal erkende rassen toelaten op shows, en inschrijven in het eigen stamboekregister.

Nationaal erkend, de regels op een rij

In 2018 heeft het bestuur van de Raad van Bheer besloten dat buitenlandse rassen – die nog niet door de FCI zijn erkend, maar wel door een FCI erkende kennelclub, contractpartner of associatiepartn

Welkom in Nederland: Biewer Terrier en Poolse Jacht Spaniel

Op 25 maart 2019 kondigt de Raad van Beheer aan twee nieuwe rassen nationaal te erkennen. Dit keer de uit Duitsland afkomstige Biewer Terrier en de Poolse Jacht Spaniel.

"Latin Alliance" kiest ook voor Nationaal Erkende Rassen

De “Latin Alliance”, oftewel het samenwerkingsverband van de Nationale Kennelclubs van Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal heeft integraal besloten elkaars Nationale Rassen te erkennen en ze toeg

Nationaal erkende rassen vanaf 2019 op shows

In het Kynologisch Reglement wordt de mogelijkheid geboden buitenlandse rassen – die (nog) niet door de FCI zijn erkend – nationaal te erkennen.

Nationaal erkend ras, en dan?

Er zijn heel veel internationaal erkende rassen. Die rassen kunnen allemaal in alle FCI-landen meedoen aan shows en hun pups krijgen in al die landen ook FCI-stamboompapieren.

Raad van Beheer gaat nationale rassen ook erkennen

Wie een hond heeft van een nationaal ras dat in een ander land officieel erkend is, maar nog niet internationaal door de FCI, kan dat ras nu ook laten inschrijven in het NHSB.