voorouders

Honden als grizzly-beren jaagden net zo als hedendaagse hond

We mogen dan onze huidige Duitse doggen al behoorlijk groot vinden, de prehistorische “hond” kon zo groot worden als een Grizzly-beer.

Voorvader van onze hond kwam met boeren uit Midden Oosten mee

Onze honden kwamen, ruim 9.000 jaar geleden, mee met de eerste boeren uit het Midden Oosten. Tot die conclusie komen onderzoekers na het bestuderen van het DNA van hondenresten.

Oudste graven van honden in Amerika ontdekt

Alhoewel het merendeel van de onderzoeken naar de oudste honden uit Europa of Azië afkomstig is, hebben Amerikaanse onderzoekers in Illinois graven gevonden van een drietal honden die meer dan 10.0

Honden bij de Maya's: voedsel of heilig?

Nieuw onderzoek op botresten gevonden op een oude Maya-site in Guatemala, geeft meer inzicht in de omgang van dit oude volk met honden.

Honden namen speciale rol in bij vroege bewoners Filipijnen

De meeste wetenschappelijke onderzoeken hebben titels die niet van veel originaliteit getuigen, maar “A hoawl from the Grave” trekt gelijk de aandacht.

Alleroudste afbeeldingen van honden gevonden

Het zijn waarschijnlijk de alleroudste afbeeldingen van honden ooit gemaakt. Meer dan 8000 jaar oud. En recent werden ze bij opgravingen in het noordwesten van Saudi-Arabie gevonden.

Rassen nu in kaart, 23 rasgroepen aan basis van de hond

Er zijn honderden hondenrassen,  en er is geen werelddeel waar honden niet voorkomen. Al duizenden jaren is het zo dat waar de mens gaat, de hond gaat.